Wat is een coating?

Coating. Dat woord horen steeds meer mensen wanneer er geklust gaat worden. Het is een deklaag, maar wat houdt het precies in en welke soorten coating zijn er? Deze onderwerpen en meer worden besproken in de tekst. Volg naked url voor meer informatie. 

Een laag die voor bescherming zorgt

Zoals geschreven is coating een deklaag of oppervlaktebehandeling. Het is gemaakt uit een mengsel van stoffen en kan toegebracht worden op verschillende ondergronden. Zo kan het worden aangebracht op hout, metaal, glas, papier, kunststof en nog meer. Het woord is geleend uit de Engelse taal en wordt als begrip ontzettend vaak gebruikt. Het bestaat uit oplosmiddel, pigment en bindmiddel. Wanneer er eigenschappen verbeterd moeten worden worden er hulpmiddelen toegevoegd. Coating wordt vaak gebruikt als een beschermende laag. Het weert stof en vuil af en zorgt voor een goede weerstand tegen chemicaliën. Het heeft naast de beschermende eigenschap ook de mogelijkheid om toegebracht te worden voor functionele of decoratieve doeleinden.

Je vindt het op: https://www.protectcoatint.com/nl/ 

De verschillende soorten coatings

Er zijn coatings verkrijgbaar voor allerlei verschillende projecten. Het materiaal verbeteren door coating wordt om meerdere redenen gedaan. Je kunt de glans en bedrukbaarheid van papier verbeteren. Het verbeteren van de hardheid, decoratie of geleidbaarheid kan bereikt worden met coating. Het brandwerend maken van een oppervlakte. Coating kan een barrière creëren om ondoordringbaar te worden voor dingen zoals vet en olie. Daarbij kun je een oppervlakte ook waterafstotend maken. De laatste voorbeelden voor het gebruik van coating zijn het tegengaan van corrosie en graffiti. Zo is te zien dat coating erg veelzijdig is. Het is daarom ook in vele verschillende vormen voor andere doeleinden verkrijgbaar in de winkels. Iedere coating heeft bijzondere eigenschappen en vereist een andere voorbehandeling of specifieke aanpak.

Coating voor anti-graffiti gebruik

Alle producten hebben zoals gezegd andere eigenschappen en doeleinden. Eentje van de eerder genoemde is het tegengaan van graffiti. Coating voor anti-graffiti gebruik is zeer gewild. Het dient als bescherming tegen graffiti. Natuurlijk kan de coating niet alle graffiti tegenhouden, maar het zorgt er naast de bescherming voor dat het verwijderen erg gemakkelijk is. Je kunt met heet water de boel helemaal schoonmaken. Je kunt het met een spons en een emmer vol met heet water doen of je pakt de hogedrukreiniger erbij. De graffiti is binnen no-time verdwenen. De laag coating voorkomt grote graffiti schade en maakt het zeer eenvoudig om schoon te maken. Ideaal wanneer je bepaalde oppervlaktes wilt beschermen voor graffiti.