Subsidie voor een groendak

Bron: http://groenopdak.eu/blog/voordelen-van-een-sedumdak/

Een groendak is niet iets wat je echt nodig hebt. Het heeft wel veel voordelen maar het is ook een investering. Om de mensen tegemoet te komen en aan te stimuleren een groendak te nemen zijn er gemeentes die een subsidie bieden. De subsidie is niet alleen voor een groendak maar ook voor bijvoorbeeld een gevel begroenen, dit verschilt per gemeente. Er zijn ook gemeentes die geen subsidie maar een goedkope lening verstrekken. Veel gemeentes doen in ieder geval iets om de mensen te stimuleren. Veel mensen beginnen ook in te zien dat een groendak veel voordelen heeft zoals een prettigere leefomgeving en een beter milieu.

 

De hoogte van die subsidie verschilt per gemeente, dit gaat van €25,- tot €60,- per vierkante meter. Al met al zal dit een groot verschil zijn op de totale kosten. Er zijn verschillende eisen voor een subsidie. Zo moet er soms een minimale of maximale oppervlakte zijn om in aanmerking te komen of er moet een vergunning zijn voor het groendak. Deze eisen verschillen ook per gemeente.

Om erachter te komen of u in aanmerking komt voor een subsidie of lening kunt u het beste informeren bij uw gemeente of waterschap.