Tips tegen een hete zomer

De seizoenen worden extremer waardoor de winters kouder worden en de zomers veel warmer. Aangezien je in alle periodes toch optimaal van je tuin wilt genieten, kan je met enkele trucjes, zoals het gebruik van de Glatz parasol, toch optimaal genieten in alle omstandigheden.

Bescherm jezelf tegen de zon

Uiteraard geniet iedereen volop van de zon en zijn warmte. Je ziet het op verschillende plekken. De terrassen zitten vol, de parken worden overspoeld met mensen en iedereen zit zoveel mogelijk in zijn tuin om zoveel mogelijk zonnestralen mee te pikken. Echter is het niet goed om altijd in de vlakke zon te zitten. De zon is namelijk zelfs gevaarlijk tijdens piekuren, in de namiddag tussen 13u en 17u, wat betekent dat je beter tijdens die uren uit de zon blijft. Indien je toch wilt genieten van de zon op dat moment, kan je door het gebruik van een Glatz parasol toch optimaal en veilig genieten.

Kies voor goede zonnecrème en smeren maar

Zonnecrème moet je normaal gezien elke dag aandoen, zelfs als de zon niet schijnt. Ook door de wolken geeft de zon namelijk UV stralen af wat betekent dat je zelfs in de winter kan verbranden. Uiteraard zijn er mensen die net meer of minder of trager of sneller verbranden maar één ding is zeker: zonnecrème is nodig voor iedereen met elk huidtype. Door de sterke zonnestralen veroudert je huid namelijk veel sneller en krijg je meer rimpels en een doffe huid op een jongere leeftijd. Hierdoor is het sterk aangeraden om om de paar uur je gezicht en nek in te smeren tegen de zon, zelfs als deze niet schijnt.

Hydratatie is zeer belangrijk

Wanneer de zon tevoorschijn komt, komen er bij de meeste mensen ook al snel enkele glaasjes alcohol erbij. Zon betekent namelijk gezelligheid en samenzitten met mensen waarbij er al snel een glaasje alcohol ook bij komt kijken. Uiteraard kunnen enkele glaasjes geen kwaad, al is het wel belangrijk goed na te denken over hoe je jezelf blijft hydrateren. Wanneer je namelijk in de zon zit én alcohol drinkt zonder al te veel water tussendoor, dehydrateer je extra hard. Dit kan leiden tot hoofdpijn, verbrandheid en zelfs een zonneslag. Zorg er dus voor dat je steeds goed blijft hydrateren en drink minstens 2 liter water per dag in de zomer om zo je hydratatie op peil te houden.

Zie ook andere online websites die je nog meer vertellen over hoe je je het beste hydrateert terwijl je optimaal geniet van de zon.