Zijn zonnepanelen de toekomst?

Tegenwoordig kun je het steeds vaker zien: Zonnepanelen op het dak. Deze gebruiken zonlicht om elektriciteit te creëren. De omzetting van zon naar elektriciteit. Is dit onze toekomst? Daarnaast is de energieopslag van batenburg van groot belang.

Een toename in het aantal zonnepanelen en gebruik energieopslag van batenburg

Het aantal zonnepanelen op de daken zal in de komende jaren alleen maar toenemen. Over de toekomst van zonnepanelen hoef je niet bang te zijn. Deze zullen een plek krijgen in onze nieuwe situatie door de energietransitie. Nu gebruiken we de zon voor zonnepanelen en zonneboilers. Beide besparen ons veel kosten. De verplichting om aan bepaalde klimaateisen te voldoen en de wil om milieuvriendelijker zijn de basis om alleen maar meer zonnepanelen te gebruiken. Zowel panelen op ons eigen dak, als panelen op bedrijfsdaken zullen een groot deel van onze elektriciteitsvraag gaan beantwoorden. De energieopslag van batenburg zal hierdoor ook een grotere rol gaan spelen.

Andere varianten voor de toekomst

In de toekomst zullen er ook andere varianten van zonnepanelen gaan opkomen. Zo zijn er zonneramen in ontwikkeling. Dit houdt in dat er een bepaald soort zonnepaneel geïntegreerd zit in ons glas. Dit glas, wat gebruikt gaat worden voor ramen, zal zonlicht ook omzetten in energie. Daarnaast zullen flexibele zonnepanelen zijn intrede gaan maken. De flexibiliteit zit hem in de vorm van de panelen. Door hier meer ruimte in te hebben is het mogelijk om meer zon op te vangen. Daarbij zullen de panelen zoals we die nu kennen langzaam aan steeds goedkoper worden. De prijs van alle zonnepanelen zal naar beneden gaan. 

Auto’s laten rijden op zonnepanelen

Je kunt zonnepanelen al gebruiken om elektriciteit om te zetten voor laadpalen. Deze laadpalen kunnen dan weer gebruikt worden om een elektrische auto op te laden. In de toekomst zal er een nog directere manier opkomen, namelijk auto’s met zonnepanelen. Dit houdt in dat de accu gedeeltelijk opgeladen gaat worden door de panelen die op het dak van de auto liggen. Deze zullen mooi geïntegreerd worden in het dak om het er super netjes uit te laten zien.

De energieopslag van batenburg

Door de toename van zonnepanelen is er meer ruimte nodig voor opslag. Er zal een nieuwe e-infrastructuur gebouwd gaan worden om de basis te worden van de nieuwe situatie door de energietransitie. Energieopslagsystemen zijn nodig om energie tijdelijk op te slaan. Een voorbeeld hiervan is een compacte batterij. De energieopslag is van immens belang om de toenemende vraag naar elektriciteit te kunnen beantwoorden.