Voordelen van een groendak

Een groendak heeft naast dat het er mooi en natuurlijk uit ziet veel andere voordelen.

– Een groendak verlengt de levensduur van uw huidige dak. Er zijn een aantal factoren zoals Uv-straling en warmte die bijdragen aan de veroudering van uw dak. Door de begroeiing van een groendak blijft uw dak koeler en komt er niet direct Uv-straling op.

– Ook is er veel belasting op de riolering bij heftige regenbuien. De groendaken werken als een buffer van regenwater. Een groendak neemt een heleboel vocht op, ongeveer 70% meer dan een normaal dak.

Bron: https://www.inkoopgilde.nl/hoveniers/inkoopkosten/groendaken

– De temperatuur van het gebouw wordt ook beïnvloed, door de laag op het dak blijft de temperatuur in het hele gebouw lager en gebruikt u minder airconditioning. Hierdoor kunt u op energiekosten besparen.

– Door de massa van een groendak werkt het geluiddempend, een normaal dak reflecteert het geluid. Een groendak absorbeert het geluid.

– De begroeiing op de groendaken filteren Co2 en zetten het om in zuurstof. Bij een paar daken zal de invloed hiervan niet groot zijn maar elk dak helpt wel. Hoe groter het aantal groendaken hoe groter de invloed ervan.

– De waarde van het gebouw stijgt ook. Doordat het groendak er natuurlijk en duurzaam uit ziet en het groendak ervoor zorgt dat de energiekosten dalen.

 

‘Bijdragen aan een schoner milieu en besparen op uw energierekeningzonnepanelen laten plaatsen door Green Energy Company.’