Waarom een betonnen schutting?

In de tuin is het heerlijk om wat privacy te hebben voor jou en je vrienden, familie en kennissen. Er zijn verschillende soorten schuttingen die je privacy geven, waaronder een betonnen schutting. Een schutting van beton geeft je veel voordelen. In deze blog vertellen we je meer over de verschillende voordelen van betonnen schuttingen.

Veel privacy

Met een beton schutting heb je een omheining met veel privacy. Een schutting van beton is een solide schutting, waardoor mensen er niet doorheen kunnen kijken. Naast het voordeel dat je geen last hebt van inkijk, is het voor inbrekers ook lastig om langs een betonnen schutting te komen.

Weinig onderhoud

Vergeleken met andere soorten schuttingen heeft een betonnen schutting vrijwel geen onderhoud nodig. Waar een groene schutting water hoort te krijgen en bijgeknipt moet worden, ben je bij een betonschutting haast geen geld, tijd en werk kwijt aan het onderhouden van de schutting.

Vrijwel geluidsdicht is

Naast het feit dat langslopende mensen of buren niet naar binnen kunnen kijken, komt ook het geluid van omwonenden doorgaans niet door een betonnen schutting heen. Beton isoleert geluid goed, waardoor het geluid van buiten je tuin niet binnen je gehoorveld komt. Met een betonnen schutting geniet je hierdoor in alle stilte in je eigen tuin.

Ze gaan lang mee

Met een schutting van beton heb je een omheining die lang meegaat. Waar een groene schutting of houten schutting krom kan gaan trekken of kan gaan rotten, heb je hier met een betonnen schutting geen last van. Een ander voordeel is dat een betonnen schutting ook bestand is tegen wind- en watererosie.

Keuze uit veel verschillende motieven

Met een betonnen schutting heb je keuze uit veel verschillende motieven. Een tijd geleden waren betonnen schuttingen vooral eentonig en grijs. Tegenwoordig heb je bij een schutting van beton keuze uit meerdere kleuren en tinten, met of zonder motief. Ga op onderzoek uit en bekijk welke kleuren en motieven het beste passen bij het interieur van je woning en tuin!