Groene daken zijn de toekomst

Groene daken worden steeds belangrijker, omdat we door de opwarming van de aarde duurzamer moeten gaan leven. Vooral in grote steden stijgt de temperatuur enorm, omdat er minder wind en verdamping is. In Amsterdam wordt hier ook over nagedacht. Niet alleen de hitte is daar het probleem, ook het afvoeren van regenwater moet beter worden geregeld.

 

Groene daken in Amsterdam

In amsterdam worden er groene daken aangelegd op woningen in de Bellamybuurt, Geuzenveld, de Oosterparkbuurt en op Kattenburg. Daken met planten hebben als voordeel dat ze meer water kunnen opvangen dan normale daken. Huizen blijven langer koel doordat er over een langere periode vocht wordt verdampt tijdens droogte. Met het groene daken plan heeft de gemeente van Amsterdam zich verzekerd van een Europese subsidie van 4,8 miljoen.

 

Slimme groene daken

De groene daken zijn niet alleen praktisch maar ook slim. Ze zijn verbonden met een netwerk dat zorgt voor de regeling van het waterniveau op basis van de weersverwachting. Doordat de groene daken worden aangelegd op corporatiewoningen, kunnen mensen profiteren van de voordelen zonder in het bezit te zijn van een eigen huis. De daken worden in de komende drie jaar vervangen door groene daken.

 

Je eigen woning duurzaam maken

Wil je zelf ook aan de slag en je woning duurzaam maken? Een makkelijke eerste stap is om over te stappen naar een andere energie leverancier die groene energie levert. Er zijn tegenwoordig verschillende vergelijkingssites waarop je energieleveranciers kunt vergelijken. Niet elke site vergelijkt echter op basis van groene energie.

 

Vergelijkingssites

Een voorbeeld van een vergelijkingssite die energieleveranciers vergelijkt op basis van groene energie is Overstappen.nl. Door elk jaar over te stappen naar een andere energieleverancier bespaar je veel geld. Aangezien er veel energieleveranciers zijn die groene energie aanbieden heb je genoeg keuze.