Thuiswerken dragelijker maken? Bekijk hier de 5 beste tips!

Thuiswerken is al moeilijk zat. Dat begrijpen wij als geen ander. Voor 2020 was thuiswerken taboe. Hoe bedoel je thuiswerken? Je komt maar lekker naar kantoor. Toch merkten we in de opvolgende 2 jaar dat thuiswerken best veel voordelen heeft, voor zowel klanten, werkgevers en werknemers. Zelfs na de lockdown zien we binnen veel bedrijven nog steeds dat thuiswerken de mogelijkheid is. Even dat wasje doen, kinderen niet naar de opvang en lekker thuis werken. Maar helaas is het niet altijd zo rooskleurig. Thuiswerken kent veel obstakels. Het hele concept van werk en privé gescheiden houden is drastisch veranderd en ook kunnen veel mensen zich minder goed concentreren. Ook lang niet iedereen heeft genoeg ruimte of heeft een goede werkwijze. Lastig als je het ons vraagt. Maar als je het ons dan toch vraagt, bieden wij ook de oplossing. In dit artikel geven wij je namelijk 5 tips om thuiswerken niet alleen draaglijker te maken, maar ook fantastisch te laten voelen!

5 tips voor thuiswerken

Dan nu de beste tips waar je op zit te wachten. Lees ze goed door en pas ze toe in hoeverre dat mogelijk is in jouw situatie. Klaar voor? Daar gaan we! Geen focus of slechte werkdagen thuis zijn vanaf nu verleden tijd!

Tip 1. Zorg voor routine

Routine is belangrijk! Blijf structuur houden en loop de kantjes er niet van af.

Tip 2. Zorg voor een vaste en rustige werkplek

Je werkomgeving is minstens zo belangrijk. Zorg voor een bureau dat opgeruimd is en rustig is. Ver weg van afleidingen in ieder geval.

Tip 3. Maak een to-do

Overzicht, overzicht, overzicht. Dit kun je wel eens kwijtraken in een huiselijke omgeving. Maak een to-do lijst!

Tip 4. Een professioneel kantoor aan huis

Ruimte en budget beschikbaar? Sinds corona zijn tuinkantoren steeds populairder aan het worden. Niet alleen particulier, maak ook zakelijk. Lees hier alles over een kantoor bij jou in de tuin.

Tip 5. Be social

Als je thuis bent vergeet je al snel je collega’s, maar zorg ervoor dat je in contact blijft!