Milieuvriendelijke verlichting

Verlichting is misschien wel een van de belangrijkste factoren waarmee je rekening moet houden bij het nadenken over de sfeer en sfeer in je huis. Je kunt een gevoel van alertheid en waakzaamheid krijgen als je wordt blootgesteld aan feller licht. Als je in de stemming bent om te ontspannen, dan kun je kiezen voor slaapverwekkende effecten van een dimmer die zachter licht geeft. Wil je het licht helemaal uit of aan, dan kun je naar de klik aan klik uit schakelaar gaan. Echter, met grote macht komt grote verantwoordelijkheid. Hoe meer verlichting je gebruikt, hoe meer stroom je nodig hebt. Het betekent dat er meer fossiele brandstoffen moeten worden verbrand om genoeg stroom aan je te leveren. Met deze paar tips kun je toch milieuvriendelijke verlichting in huis realiseren.

Maak een plan voor de verlichting

Je kunt beslissen hoe je een kamer verlicht door te beslissen hoe je de kamer gaat gebruiken. Dit zal je helpen om in de toekomst elektriciteit te besparen. Denk na over het soort dingen dat je in elke kamer doet. Als het een eet- of werkkamer is, wil je misschien dat het een beetje helderder is in vergelijking met een ontspanningsruimte. Misschien wil je ook beslissen welke belangrijke aspecten van de kamer je wilt benadrukken. Je wilt bijvoorbeeld dat je gasten het dure schilderij dat aan je muur hangt opmerken door er een speciaal licht op te schijnen. Dit wordt echter niet geadviseerd omdat het veel onnodige stroom verspilt. Voordat je beslissingen over je verlichting neemt, moet je eerst nadenken over de schaal, stijl, output en zelfs kleurtemperatuur van de lichten. Je kunt alle gloeilampen en lampen kopen op de dichtstbijzijnde bouwmarkt die je maar wilt. Als je je goed voorbereidt, vermijd je stress en de noodzaak om op het laatste moment overhaaste beslissingen te nemen.

Bepaal hoe je wilt dat je kamers worden verlicht

Om sfeer in een kamer te brengen, kun je een meerlagige verlichting strategie gebruiken die een verscheidenheid aan lichtbronnen op verschillende hoogtes bevat. Haal het meeste uit de grootte en vorm van een kamer door strategisch gebruik te maken van verlichting. Gebruik bijvoorbeeld uplighting om een ​​ruimte groter te laten lijken. Je kunt laaghangende hanglampen gebruiken om de illusie van hoogte te creëren. Je kunt ook clusters van verlichting gebruiken om grote kamers gezelliger te laten lijken. Dit zijn allemaal voorbeelden van hoe verlichting kan worden toegepast.

Zorg ervoor dat de verlichting zijn doel bereikt

Je moet nadenken over de activiteiten die je in elke kamer uitvoert en hoe de verlichting je kan beïnvloeden of je daarbij kan helpen. Omdat er meer gerichte verlichting nodig is om te koken, is het handig om een ​​mix te hebben van sterke downlights en inbouwverlichting in kasten en boven kookplaten. Bij het lezen is een verlichting die zowel regelbaar als richtbaar is en die van je af is gericht ideaal. Voor verlichting in een makeup ruimte is een mix van downlights en zijlichten nodig. Dimmers kunnen ook worden gebruikt omdat ze een efficiënte en effectieve techniek bieden om de sfeer en de warmte van een kamer snel aan te passen. Ze kunnen ook in staat zijn om elektriciteit te besparen, wat je uiteindelijk zal helpen je elektriciteitsrekening te verlagen.