Optimaal gebruik maken van een ruimte

Een drukke atmosfeer kan makkelijk worden verdeeld in kleinere ruimtes om de akoestiek te verbeteren. Systeemwanden kunnen hier een grote oplossing voor bieden. Systeemwanden kun je plaatsen in kantoorpanden of zelfs in scholen om klaslokalen te creëren in een groot gebouw om het geluid onder bedwang te houden wanneer er les wordt gegeven.

Verschillende toepassingen en systemen

Niet alleen zijn systeemwanden toe te passen in kantoorgebouwen of scholen maar ook op vliegvelden, ziekenhuizen, of in hotels en restaurants kunnen ze worden ingezet als hulpmiddel om kleinere ruimtes te maken. Je kunt zelf bepalen hoe groot de ruimtes zijn en in welke vorm je dit wilt hebben. Afhankelijk van de toepassing kun je kiezen hoe flexibel je de ruimtes wilt. Je kunt namelijk na bevestiging altijd kijken of je de systeemwanden wilt verplaatsen om een andere ruimte te maken. Ook is het doeleind vaak handig om in gedachten te houden want daar op gebaseerd kan er een materiaalsoort worden gekozen. Als er bijvoorbeeld geen gehorigheid mag plaatsvinden, kan er worden gewerkt met dubbel glas. Niet alleen transparant materiaal, maar ook zijn er gesloten wanden die kunnen worden bevestigd in de ruimte voor optimale privacy. Ook kan het voorkomen dat er een brand ontstaat, maar ook hier zijn oplossingen voor.

Voor iedere ruimte een oplossing

Naast de glazen en volledig dichte systeemwanden zijn er ook brandwerende wanden. Deze vertragen de brand in een groot gebouw, wanneer er veel mensen zijn is het verstandig om deze te kiezen in plaats van glazen. Hiermee wordt je pand een stuk veiliger en is er minder kans op ongevallen. Er zijn ook multifunctionele systeemwanden waarbij allerlei panelen kunnen worden gebruikt om de ruimte interessanter te laten ogen. Zo kunnen er bijvoorbeeld moswanden worden geplaatst om het groen in een kantoorpand te versterken zodat de gemoedstoestand van de werknemers toeneemt. Niet alleen planten, maar er kunnen ook andere panelen worden bevestigd zoals krijtborden of verschillende stoffen materialen om een huiselijk gevoel te creëren. Niet alleen kunnen deze panelen helpen met je personeel zich beter te laten voelen, maar ook kinderen in scholen zullen zich aangenamer en meer op hun gemak voelen wanneer ze zich in een gezellige omgeving bevinden.