Subsidies en besparen bij nieuwbouw

Als we kijken vanuit het besparings oogpunt kunnen we op een zeker moment niet meer verder besparen. Bij nieuwbouwwoningen zijn echter nog wel enkele besparingen en subsidies op te noemen. Maar waar zouden we bij de bouw en inrichting van een nieuwbouwwoning nog wel op kunnen besparen? Goede vraag, waar zeker nog een paar goede tips voor te noemen zijn. 

Goedkoop stucwerk

Goede mensen zijn essentieel bij bouwen of verbouwen. En naast dat u wilt dat de vakmensen echt vakwerk afleveren en verstand van zaken hebben is de betaalbaarheid ook zeker van belang. Een mooi voorbeeld daarin is het stucen van nieuwbouwwoningen. Aan stucwerk kleeft vaak, en misschien wel ten onrechte, het idee dat dit duur en prijzig is. Het leuke is dat dat zeker in het geval van nieuwbouw helemaal onterecht is, mits u het juiste stukadoorsbedrijf vindt uiteraard. De kosten van nieuwbouw stucen zijn vele malen minder doordat de wanden worden gestuct met spuitpleister, ook wel dunpleister genoemd. Deze kant en klare pleister wordt machinaal op de wanden gespoten is heeft maar een laagdikte van 0 tot 2 millimeter. Dit kan doordat de wanden in nieuwbouwwoningen al behangklaar worden opgeleverd. Deze wanden zijn al aardig vlak en glad waardoor een dikke stuclaag van gips niet nodig is. Dit is dus een mooi voorbeeld van besparen tijdens een verbouwing.

Subsidie voor zonnepanelen en isolatie 

Tijdens de bouw is een mooi moment om uw woning zoveel mogelijk energieneutraal te maken. De twee belangrijkste factoren om dit te bewerkstelligen zijn zonnepanelen en goede isolatie. De huidige nieuwbouwwoningen die worden opgeleverd zijn standaard al enorm goed geïsoleerd daar valt over het algemeen niet veel meer aan te sleutelen. Des te belangrijker wordt de keuze voor zonnepanelen. Met zonnepanelen creëert u uw eigen ‘groene’ dak en maakt u de wereld weer een stukje vrolijker. U wekt namelijk uw eigen energie op. Bijkomend voordeel is natuurlijk de subsidie op zonnepanelen. Hierdoor wordt uw portemonnee weer een stukje vrolijker.