3 eenvoudige tips voor het creëren van een leuke en functionele kinderkamer

Weet je nog toen je de babykamer voor het eerst versierde, toen je elke stijl en kleur kon kiezen die je wilde om die speciale kamer voor je kleine voor te bereiden? Inmiddels is de baby opgegroeid tot een klein mensje met een eigen wil en persoonlijkheid. Waarbij je kind wellicht een bepaalde kleur in zijn of haar kamer wilt. De kamer van je kind dient als plek om te spelen, tijd door te brengen met vrienden en het doen van huiswerk. Neem je kind mee bij het maken van inrichtingsbeslissingen. Ik begrijp dat er een budget aan gebonden is, maar twijfel je bijvoorbeeld tussen 2 verschillende ladekastjes, vraag dan aan je kind welke zijn of haar voorkeur heeft. Door samen te werken creëren jullie een kamer die perfect is voor beide. Hier zijn drie eenvoudige tips om in gedachten te houden bij het inrichten van de perfecte kinderkamer.

Denk goed na over meubels die kunnen ‘meegroeien’

Probeer meubels te kopen die je kind ook nog kan gebruiken als hij of zij ouder wordt. Een boekenkast of een simpel lade kastje is nu erg handig voor bijvoorbeeld speelgoed en knuffels, maar later kan deze gebruikt worden voor boeken, tassen en voor het opbergen van bijvoorbeeld extra kleding. 

Denk goed na over opbergmogelijkheden

Een kind heeft in de wat jongere jaren veel speelgoed en kleding, om dit allemaal op te bergen zijn kasten natuurlijk een goede en voordehand liggende oplossing, maar door een tienerbed te kopen met opberglades creëer je nog meer opbergruimte. Naast bedden zijn er nog meer multifunctionele meubels op de markt. 

Houd  ruimte over waar je kind kunt spelen of werken

Je kind gaat voor verschillende reden naar zijn of haar kamer. Als je kind naar boven gaat om te spelen is het handig om wat ruimte over te houden waar het speelgoed uitgestald kunt worden. Probeer de kamer daarom niet te vol te zetten en creëer ‘hoekjes’. Waaronder een hoekje om huiswerk te kunnen maken aan een bureautje en een ‘slaaphoek’ waar het bed staat enzovoort. Zo krijg je de kinderkamer waar jullie beide tevreden over zijn!