Milieuvriendelijker wonen met deze tips

Het is heel gemakkelijk om milieuvriendelijke te worden. Zo is het ook heel eenvoudig om lekker ecologisch verantwoord te wonen. In deze blog hebben we een aantal tips voor je bedacht waarmee je dit kunt doen, je draagt niet alleen een steentje bij aan een beter milieu, ook besparen, als het gaat om de energierekening die aan een van de maand altijd krijgt, is mogelijk. Zo is je portemonnee ook erg blij. Lees snel verder om ze allemaal te ontdekken.

Tips voor een meer ecologische woonstijl

Als we praten over woonstijl dan hebben we het niet over de inrichting van je interieur. Het gaat hier om de manier hoe je woont. Eigenlijk gaat het hier om de leefstijl: wat kun je doen om beter te wonen en op deze manier ecologischer leven. We noemen een aantal tips en zetten het hier onder elkaar:

 

Dubbele beglazing kiezen. Door dubbele beglazing te kiezen is het mogelijk om warmte binnen te houden, in de winter is dat erg fijn, want dan hoef je niet zoveel te stoken om je huis op temperatuur te krijgen. In de zomer is het omgekeerde waar, dan houdt je airco het makkelijker koel binnen. Warmte van buiten komt dan niet eenvoudig naar binnen.

 

Zorg voor goede muurisolatie. Op deze manier is het mogelijk om warmte binnen te houden. Eigenlijk precies hetzelfde als met dubbel glas, maar dan toegepast op de muren. Daarnaast kun je ook vloer- en plafondisolatie laten aanleggen, zodat je altijd bezig bent met het milieu op een goede manier via de technische weg.


Kies voor een waterontharder. Wanneer apparaten vol met kalkaanslag zitten, denk aan vaatwassers, wasmachines en koffiezetapparaten, dan presteren ze veel minder goed en gebruiken veel meer stroom. Kies daarom voor een waterontharder, dan vragen de apparaten veel minder stroom en dit is weer goed voor het milieu. Meer weten over een waterontharder, ga dan naar: wateronthardervergelijken.com.