Is een waterontharder milieuvriendelijk?

We nemen in deze tekst met je door of een waterontharder eigenlijk wel zo milieuvriendelijk is. Je komt erachter hoe het voordeel van de waterontharder eigenlijk in elkaar zit. We onderscheiden twee waterontharders en ga je vertellen welke milieuvriendelijk is. Zo weet je snel  welke waterontharder je moet hebben. Dan is het direct duidelijk hoe jij kunt profiteren van de juiste waterontharder. Klaar met lezen? Dan hebben we nog meer blogs voor je de aanbieding waar je voordeel mee kunt doen. Lees ze allemaal door! 

De milieuvriendelijke waterontharder 

We onderscheiden twee waterontharders: namelijk de ene die werkt met magnetische straling en de andere die werkt met ionen en zout. Het is met name de laatste waterontharder die slecht is voor het milieu. Onderzoeken in Amerika tonen aan dat veel mensen die een ionische waterontharder  (met zout) gebruiken, zorgen voor een verzilting van het zoete oppervlaktewater bij hun in de streek. Dit is natuurlijk geen goed nieuws voor mens en dier, omdat deze afhankelijk zijn van het zoete drinkwater. De waterontharder die werkt met magnetische straling heeft dit probleem niet en is dus de milieuvriendelijke variant. 

Voordelen van de milieuvriendelijke waterontharder

Het eerste voordeel van de magnetische waterontharder is dat hij milieuvriendelijk is. Hij zorgt niet voor een verzilting van het zoete oppervlaktewater. Daarnaast zorgt de waterontharder ervoor dat er zich geen kalkaanslag afzet in de leidingen en apparaten in je woning. Op deze manier gaan apparaten langer mee en ze vreten veel minder energie.  De voordelen zijn dus dat de vervangingskosten niet gemaakt hoeven te worden, de energierekening aan het einde van de maand lager is en je CO2 uitstoot vermindert. De ecologische voetafdruk wordt dus kleiner. 

Op onze site vind je nog veel meer andere leuke blogs waarmee je je voordeel kunt doen en inzicht kunt krijgen in het milieuvriendelijker wonen. Lees ze allemaal door en laat je inspireren.