Hypotheekvoordeel bij het nemen van energiemaatregelen

Het is de afgelopen jaren een trend om je huis energiezuiniger te maken of een energiezuinig huis te kopen. Het gaat zelfs zover dat een Nul-op-de-Meter woning hevig aan populariteit wint. Een Nul-op-de-Meter woning is een woning die evenveel (of meer) energie opwekt als dat het nodig heeft voor het huis en huishouden. Naast de trend lijkt het tegenwoordig ook steeds meer noodzaak om energiezuiniger te gaan wonen en zo de negatieve impact op het milieu te verminderen.

Hypotheekvisie Eindhoven ziet steeds vaker mensen langskomen die hier vragen over hebben en gebruik maken van de hypotheekadvies eindhoven service en middels deze blog vertellen zij graag meer over de hypothecaire voordelen die er zijn bij het nemen van energiemaatregelen.

Wat zijn energiebesparende maatregelen precies?

Een energiebesparende maatregel kan variƫren van dakisolatie tot en met triple glas in de ramen en van zonnepanelen op het dak tot en met isolatie van de buitengevel. Het is een breed scala aan factoren die een woningen energiezuiniger maken.

Wat zijn de voordelen bij het nemen van energiebesparende maatregelen?

Normaal gesproken kun je maximaal 100% van je woningwaarde lenen, maar als je geld wilt steken in energiebesparende maatregelen kun je soms wel tot maximaal 105% van je woningwaarde lenen. Het is dan wel de bedoeling deze extra 5% in energiebesparende maatregelen te steken. Een groot voordeel hiervan is dat je meer kunt lenen en je huis bij aankoop extra kunt verbouwen op een duurzame manier. Bijkomend voordeel is dat je tegenwoordig geen offerte van de leverancier meer hoeft te tonen om de financiering rond te krijgen. Een kostenspecificatie is vandaag de dag voldoende. Dit maakt het nemen van energiebesparende maatregelen niet direct voordeliger, maar wel makkelijker. Dit is niet alleen mogelijk voor huizenkopers, maar ook voor huizenbezitters. Investeren in een duurzame woning kan je namelijk rentekorting opleveren op jouw hypotheek. Dit is niet vanzelfsprekend dus het kan lonen om over te stappen naar een nieuwe hypotheek om zo gebruik te maken van de rentekorting.

Wil jij meer informatie over de mogelijke voordelen die er zijn bij het duurzamer maken van je woning? Bezoek eens een Hypotheekvisie vestiging bij jou in de buurt. Woon je in Maastricht? Maak dan eens gebruik van een hypotheekgesprek Maastricht.