De beste manier om een groendak te laten aansluiten bij het ontwerp van je tuin

Deze dagen zijn er enorm veel verschillende tuintrends. Eén van deze trends omvat groene daken. Groene daken kun je herkennen aan de integratie met omringende omgeving. Dit is dan ook één van de meest voorkomende methodes bij het aankleden van de typische groene daken.

Door gebruik te maken van de beplanting rondom je huis en grond, krijg je een prachtig overgangseffect vanuit de lucht. Op deze manier creëer je een illusie waardoor het lijkt dat er geen woning aanwezig is. Bij het bouwen van dergelijke daken, vergroot je de leefoppervlakte voor insecten en andere organismen. Enkele voorbeelden is het gebruik te maken van hetzelfde type gras als in jouw tuin, soorten kiezelstenen en/of planten die gebruikt worden.

Bij andere soorten tuintrends maken ze gebruik van kunstmatige of reeds aanwezige heuvel in je tuin. Hierdoor kan je het effect creëren dat er geen gebouw aanwezig is en voor de echte natuurliefhebbers een mooie overgang tussen de tuin en het huis.

 

Groene daken  dragen bij aan een enorm grote biodiversiteit in steden en dorpen. Bij het wonen in een stad waar je niet beschikt over een tuin en je hebt een plat dak. Dan is er een mogelijkheid tot aanleg van een groen dak waar je in de zomer tuinmeubilair op kan plaatsen.

 

Dit kan je uiteraard ook toepassen bij huizen waar er wel een tuin aanwezig is. Op deze manier worden nieuwe concepten ontwikkeld en creëer je een unieke omgeving voor jezelf, familie en vrienden.

 

Buiten de esthetische looks en de grotere leefoppervlakte voor insecten en andere organismen, zorgen groene daken echter voor een lagere energie/gas rekening.

In de winter biedt het een extra laag tegen de koude en gedurende de zomer, zorgt het voor een extra laag tegen de hitte. Dit zijn slechts enkele voordelen van groene daken.