5 tips om uw woning te verkopen in Haarlem

De verhuisdatum van uw nieuwe woning komt steeds dichterbij. Maar, u moet nog steeds uw woning verkopen. Makelaardij Van der Linden heeft vijf tips voor u opgesteld om uw huis sneller te verkopen. Een energiezuinige woning met zonnepanelen draagt bijvoorbeeld bij aan een snelle verkoop.

1          Een groen energielabel

Een groen energielabel draagt bij aan een lagere energierekening en meer wooncomfort. U kunt zelf bijdragen aan een groener energielabel door uw woning extra te isoleren of dubbelglas aan te brengen.

2          Zonnepanelen op uw dak

Zonnepanelen op het dak dragen bij aan een zuinige woning. Het is een investering, maar deze verdient u in veel gevallen binnen 7 tot 8 jaar terug. Bovendien verhogen zonnepanelen ook de waarde van uw woning, daarom vinden veel potentiële kopers een energiezuinige woning met zonnepanelen aantrekkelijk.

3          Zorg voor een schone, opgeruimde woning

De eerste indruk van uw woning is van groot belang. Wanneer uw woning stofvrij is, de spiegels geen vlekken bevatten en er geen spinnenwebben te bekennen zijn maakt dit een goede eerste indruk op de potentiële koper van uw woning. Daarnaast is het belangrijk dat uw kamers ruim ogen en er neutraal uitzien. U kunt een ruime kamer creëren door overtollige meubels of accessoires weg te laten. Op deze manier kunt u uw woning er zo neutraal mogelijk uit laten zien, zodat zoveel mogelijk mensen de woning aantrekkelijk zullen vinden.

De geuren van een woning zijn ook erg bepalend voor de verkoop van uw huis. U kunt onaangename luchtjes als rook en de geur van huisdieren verwijderen door voor de bezichtiging uw ramen en deuren open te zetten. Om een aangename geur in uw woning te verspreiden kunt u versgemalen koffie zetten, een appeltaart bakken, een geurkaarsje aansteken of geurstokjes in de toilet en badkamer plaatsen.

4          Verzorgde tuin

De potentiële kopers zullen waarschijnlijk via uw tuin binnenkomen. Zorg er daarom voor dat de tuin er verzorgd en uitnodigend uitziet. Verwijder daarom onkruid en dode planten en boen het alg van de stenen. Ook kunt u uw tuinmeubilair extra aankleden door bijvoorbeeld kussens in de bank te plaatsen, een tafelkleedje over de tafel te leggen en een kaarsje aan te steken. Ook een prachtige gietvloer kan een aanvulling zijn voor uw woning.

5          Zet uw woning op social media

Plaats uw woning ook zelf op social media-kanalen als Facebook en Twitter en vraag of vrienden en familieleden het bericht willen delen zodat het bereik vergroot wordt.

Wilt u uw huis verkopen in Haarlem? Informeer eens bij Makelaardij Van der Linden Haarlem door te bellen naar 023 – 220 0002 of stuur een e-mail naar info.haarlem@vanderlinden.nl. Wij helpen u bij het vinden van de juiste koper en het afwikkelen van de verkoopprocedure.

Wanneer u een huur- of koopwoning zoekt in Haarlem, dan is het ook raadzaam om rekening te houden met het energielabel. Voor meer informatie of advies hierover kunt u contact opnemen met onze aankoopmakelaars.