Hoe de inrichting van je woning helpt bij vergroening

In deze blog geven we je een aantal stel tips waarmee jij voordeel kunnen doen als het gaat om vergroening van je woning. Dit is natuurlijk een erg belangrijk principe dat tegenwoordig behoorlijk onder de aandacht gebracht wordt in verschillende nieuwsrubrieken. De hele transitie van energie, van grijs naar groen, is een bijzonder belangrijk thema van onze generatie. Nu klinkt het misschien allemaal een beetje hoogdravend, in feite kun je gewoon met kleine stapjes thuis een heleboel bereiken. We geven je een aantal tips in deze blog. Lees snel verder en neem de juiste stappen op een ecologische weg.

Neem dubbel glas

Het is logisch dat wij van subsidiesdubbelglas.nl jouw aanraden om zeker dubbel glas te overwegen. In verschillende oude woningen is dubbelglas nog niet gerealiseerd. Dit is jammer want zo verdwijnt er veel energie via de ruiten naar buiten. Dit biedt jou niet alleen een hogere energierekening, het heeft daarnaast geen effect voor de temperatuur in de kamer. Ook het milieu heeft er niets aan. 

Zorg voor de zonnewering

Het is belangrijk om in een modern huis goede zonwering te hebben, zowel buiten als binnen. Dan blijft het lekker koel en hoef je de airco niet zo hard te zetten in de zomer. Omgekeerd is ook waar. Wanneer je goede rolgordijnen hebt of andere gordijnen dan kun je ervoor zorgen dat kou nog beter buiten de woning blijft. Je hoeft niet duur te kopen als het gaat om rolluiken of rolgordijnen, goedkope rolgordijnen zijn prima.

Kies voor vloerverwarming

Wanneer je kiest voor vloerverwarming zul je zien dat je veel minder hoef te stoken en je al kunt profiteren van een lekkere warme woonkamer. De warmte stijgt vanaf de vloer omhoog en vervult de hele kamer met een heerlijke warme gloed. Vergelijk dat eens met een centrale verwarming, die aan de muur zit en op deze manier lastig de kamer verwarmt. Een vloerverwarming is veel efficiënter als het gaat om verwarmen en kan de kamer zo’n 2° warmer stoken met minder energieverbruik, dit in vergelijking met de centrale verwarming.