Heerlijk slapen onder groene daken

Een groendak met sedum geeft een heerlijk warm gevoel in huis. Het maakt je woning een genot om ’s avonds neer te ploffen op een donzen matras of een traagschuim topdekmatras.

Een dak groen als gras

Door de heldergroene kleur lijken de daken net gras, maar het is gemaakt van een mix van kruiden, bloemen en Sedum planten. Sedum daken zijn dus groen als gras. Gelukkig is dit niet zoals de bekende uitspraak “zo groen als gras”. Hiermee wordt iemand bedoeld zonder enige ervaring. Je kent ze wel. Een collega die totaal geen ervaring heeft in het vakgebied. Iemand die net komt kijken. Iemand die bij alle werkzaamheden een compleet nieuw pad gaat bewandelen zonder enig gevoel voor richting. De weg die ze bewandelen is net zo groen als hun ervaring. Volledig groene wegen.

De Sedum Groendaken hebben wel de nodige ervaring in de isolatie van een huis. Ze zijn uitermate geschikt als milieuvriendelijk alternatief voor dakpannen of bitumen dakbedekking. De isolatie zorgt voor een ideale binnentemperatuur. U zult dus minder last hebben van plaknachten.

Geluiddempende daken

Een sedum groendak heeft ook een geluiddempende functie. Ze absorberen het geluid. Reguliere daken reflecteren het geluid alleen maar. Dit zorgt ervoor dat u in huis geniet van een stille omgeving. U zult dus heerlijk rustig slapen wanneer u kiest voor een sedum dak.

Filter Co2

Groene daken dragen bij aan milieudoelstellingen. Ze zetten Co2 namelijk om in zuurstof. Dit is uitstekend voor het milieu. U slaapt dus niet alleen rustig omdat het comfortabel in huis is, maar ook omdat u een positieve bijdrage levert aan het milieu.

Er zijn nog veel andere manieren hoe je ultiem kunt genieten van een heerlijke nachtrust, maar in deze blog hebben we ons helaas moeten beperken tot enkel een paar voorbeelden. Mocht je zelf nog ideeën hebben of suggesties die thuishoren in deze blog en in dit artikel niet mogen ontbreken? Neem dan graag contact met ons op op via het contactformulier op onze website.