De belangrijkste plekken om je woning te isoleren

Het is erg belangrijk om een goed geïsoleerde woning te hebben. De reden hiervoor is dat het niet alleen beter is voor het milieu, maar dat het ook nog een belangrijke kostenbesparing kan opleveren wanneer je een goed geïsoleerde woning hebt. Omdat niet iedereen altijd evenveel budget beschikbaar heeft voor het volledig isoleren van hun woning, hebben we deze blog opgesteld. Hierin zullen we behandelen welke ruimten en welke plekken van de woning je het beste als eerste kunt gaan isoleren. Zo hoef je niet in een keer een enorme uitgave te doen. 

Je badkamer isoleren

Een van de beste plekken waar je kunt beginnen met het isoleren van je woning, is de badkamer. Een van de belangrijkste redenen hiervoor is dat het een van de plekken is waar je relatief snel zult merken dat je isolatie tekort schiet. Als je net onder een warme douche vandaan komt, of net het bad uitstapt, dan zul je het direct merken wanneer de isolatie van je badkamer niet op orde is. Dit is een uiterst onaangenaam gevoel en iets waar je je maar moeilijk op kunt aanpassen. Daarnaast hechten mensen ook erg veel waarde aan het hebben van een mooie en prettige badkamer. Nederlanders geven tezamen jaarlijks honderdduizenden euro’s uit aan sanitair. Dus dit moet dan ook een ruimte zijn en blijven waar je graag en met plezier bent. Als je naast het isoleren van je badkamer ook direct op zoek bent naar een mooi en aantrekkelijk nieuw sanitair voor je badkamer, kijk dan op de website van Ton Scholten.

Dubbelglas & Raamisolatie

Als tweede willen we je van harte aanbevelen om te onderzoeken in hoeverre je nog geen dubbelglas of trippelglas hebt. Dit is namelijk een van de manieren hoe veel warmte in de winter en koelte in de zomer, je woning zullen verlaten. De meeste nieuwbouwwoningen worden tegenwoordig met dubbelglas of zelfs trippelglas opgeleverd, maar als je een oudere woning hebt uit bijvoorbeeld de jaren zeventig, dan kan het de moeite waard zijn om hiermee aan de slag te gaan.

Muurisolatie

Er is ten slotte ook nog vaak voldoende winst te behalen als het gaat om de muurisolatie van je woning. De meest voorkomende techniek hiervoor is spouwmuurisolatie, maar dat is niet iets wat iedereen als eerste wil aanpakken omdat het wel wat kosten met zich meebrengt. Desalniettemin willen wij het toch erg graag benoemen, aangezien het ideaal is voor het helpen bij het besparen op je energierekening.