Energie besparen en een mooi design huis

In een moderne woning kun je veel doen om te besparen op de energierekening. Dit is fijn voor jouw portemonnee, maar net zo goed voor het milieu. Wij noemen dit een win-win situatie. Hoe je energie kunt besparen en toch een mooi design kunt hebben, deze twee gaan soms niet samen, gaan we je tot in de puntjes vertellen. Lees snel verder om het te ontdekken. 

Zorg voor grote ramen 

In veel gevallen maken mensen te weinig gebruik van de energie van de zon. Zo lopen ze warmte mis die in huis goed gebruikt kan worden om de temperatuur op peil te houden. Wanneer je grote ramen kiest die van de vloer tot het plafond reiken, dan krijgt de zonnewarmte alle kans je huis binnen te dringen. Dit scheelt alweer een heleboel stookkosten. Daarbij zijn grote ramen erg mooi, want zonlicht brengt het interieur tot leven en daarbij je hebt een mooie verbinding tussen binnen en buiten. Je kunt gewoon mooi naar buiten kijken. 

Zorg voor goede verduistering 

Op een hete zomerdag wil je misschien niet dat de zon met al haar kracht naar binnen schijnt. Wij kiezen dan de optie om te verduisteren. Dit kun je doen met goedkope jaloezieën. Zo betaal je niet teveel en kun je het zonlicht uit de kamer weren. Jaloezieën zijn strakke zonweringsystemen die heel goed passen bij de moderne woonstijlen, zoals de industriële en Scandinavische interieurstijl. Het voordeel van verduistering in de zomer is dat de eventuele airco niet zo hoeft te werken, dit scheelt weer in de energiekosten en natuurlijk is het beter voor het milieu. 

Designhuis 

Het is mogelijk om je eigen huis totaal te ontwerpen. Dit kun je het beste doen in samenwerking met een architect of interieurexpert. Dan weet je zeker dat de resultaten goed zijn en jouw ideeën op een realistische manier concreet gemaakt kunnen worden. En architect kan jou ook adviseren hoe je het beste in woning kunt bouwen. Ze slaan dus een brug tussen verbeelding en werkelijkheid. Als jij je woning het laten bouwen op basis van je eigen ideeën, dan spreken we over een designhuis. Dit type huis contrasteert sterk met het rijtjeshuis dat massaal gebouwd wordt.