Een groen design interieur maken: heel makkelijk!

Er zijn tegenwoordig veel stijlen waar je uit kunt kiezen als je je woning een nieuwe look wilt geven. In de blog willen we graag een beetje bijpraten over de verschillende opties, zodat je op deze manier gemakkelijker een ideaal design interieur kunt inrichten. Zin in een stukje onvervalste inspiratie? Lees dan snel verder en geef een creatieve draai aan de tips die we jou geven.

 

Je ideale groene interieurdesign

Tegenwoordig kun je heel veel leuke stijlen uitzoeken die jouw woning de ideale look geven. Denk bijvoorbeeld aan de industriële stijl, maar ook aan de Scandinavische. Er is nog een stijl die heel populair is: dat is de eclectische stijl. Eigenlijk bij alle stijlen, maar zeker bij de laatste, is het belangrijk om een aantal basis overwegingen te maken. We nemen ze hieronder even met je door. Denk er ook altijd aan te kiezen voor ecologische materialen! Dan verklein je je ecologische voetafdruk. 

 

Plattegrond. Zorg ervoor dat je altijd een plattegrond voor een kamer maakt voordat je deze gaat inrichten. Op deze manier is het mogelijk om goed te zien hoe de verschillende meubels in de ruimte gaan staan en of dit de meest efficiënte wijze van inrichten is. 

Focuspunt. Maar al te vaak zien we dat ruimtes ingericht zijn op zo’n manier waarbij het je direct duidelijk wordt dat er geen focuspunt in gedachten gehouden is tijdens het inrichten. Het is belangrijk dat dit punt er wel is, omdat dit ervoor zorgt dat de kamer een zekere gerichtheid krijgt. Er staat dus een soort designlogica op dat moment en het wordt makkelijker om structuur aan te brengen in de kamer. Dat oogt uiteindelijke mooier en prettiger. 

Functie. Vergeet niet dat het heel erg belangrijk is een kamer op zo’n manier in te richten dat jij er ook in kunt vertoeven, werken en genieten. Een werkkamer wordt bijvoorbeeld totaal anders ingericht dan een woonkamer. Ook de eetkamer is weer anders ingericht dan de slaapkamer. Design eetkamerstoelen met armleuning zijn bijvoorbeeld een ideale toevoeging aan je eetkamer. 

Eenheid door het huis. Wanneer je gaat inrichten om je ideale design interieur voor je woning te realiseren, dan is het slim om een rode draad in gedachten te houden. Het is namelijk belangrijk om qua design een eenheid door het hele huis aan te brengen. Dan zit je straks niet met het probleem dat de ene kamer er totaal anders uitziet dan de andere. Natuurlijk, als dat het effect is waar je voor gaat, dan is dat natuurlijk ook helemaal prima, maar dan raden we je ook echt aan om totaal andere inrichtingen te kiezen voor de verschillende kamers, om het effect dat je wilt bereiken goed uit te laten komen. 

 

Cureren met smaak. Wanneer je je woning gaat inrichten volgens de eclectische stijl, dan is het wel belangrijk om te beseffen dat dit geen stijl is waarin alles altijd maar kan. We raden je aan om met smaak te cureren. Kies dingen uit die echt goed bij elkaar passen of die op een speelse manier juist mismatchen. De eclectische stijl is dus alles behalve een makkelijke stijl. Het komt echt op je gevoel voor smaak en design aan, wil je iets bijzonders kunnen maken van deze stijl. De andere stijlen zijn al meer voor je ingevuld. Het is heel duidelijk wanneer iets industrieel design is en wat er allemaal in die stijl bij elkaar past. De eclectische stijl bestaat juist uit een verzameling verschillende stijlen uit diverse historische periode. Dit maakt dat deze stijl juist heel veel creativiteit toelaat. Zo kun je dus verschillende stijlen citeren voor een komisch effect of naast elkaar zetten om een statement in designtaal te maken. 

 

Kies altijd voor ecologische en groene materialen. Bevraag de verkopende partij hierover. Dan draag je een steentje bij aan een beter klimaat.