4 tips voor het milieubewust en budgetvriendelijk opknappen van je huis

Ben je je huidige interieur zat? Of is je huisje echt toe aan een flinke opknapbeurt? Doe dat dan milieubewust en met een minimaal budget! Het is namelijk erg haalbaar om je huis op deze manier flink aan te pakken.  

Verf met lijnolie 

Duurzame en milieuvriendelijke verf, dat is wat we op onze muurtjes willen! Laat die potten met chemische middelen lekker staan en ga voor verf op basis van lijnolie. Koop je verf op basis voor lijmolie bij Bestel-verf.nl. Je vindt hier een uitgebreid assortiment aan verf en ze zijn ook nog een supervoordelig. 

Koop tweedehands meubels 

Als je duurzaam en milieubewust bezig wilt zijn mag een bezoek aan een kringloopwinkel, vintagemarkt of tweedehands websites niet ontbreken. Geef meubels een tweede, derde, vierde of zelfs vijfde leven. Met tweedehands meubels kan je ook een leuk DIY-project aangaan. Koop een kast en transformeer deze naar smaak door hem schoon te maken, een linkje verf te geven en zet er eventueel extra details of planken in met los hout.   

Koop tweedehands accessoires 

Naast het kopen van meubels kun je je interieur ook opknappen met nieuwe accessoires. Koop je kleed en fotolijstjes bijvoorbeeld ook tweedehands. Mocht je het idee van tweedehands meubels of accessoires niet zo fris vinden, kun je je nieuwe meubels of accessoires altijd professioneel laten reinigen. Zo is bijvoorbeeld je kleed weer binnen no time helemaal schoon en fris. Koop je kussens voor op de bank? Gooi dan de kussenhoezen voordat je het kussen gaat gebruiken in de was.

Ruil meubels of accessoires 

Naast het kopen van (nieuwe) tweedehandsmeubels kun je ook een meubel- of accessoireruil doen. Kijk hiervoor eens bij Facebook Marketplace of op tweedehandswebsites zoals Marktplaats. Naast ruilen met ‘vreemde’ mensen, kun je ook aan je familie en vrienden vragen of er iemand open staat voor een meubel- of accessoireruil.