Deze subsidies kan je ontvangen bij een verbouwing

Er zijn verschillende redenen, die een verbouwing in huis interessant maken. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om meer ruimte te creëren met een verbouwing. Maak van een losse ruimte bijvoorbeeld twee kamers. Naast het opsplitsen van een grote kamer, zou je ook voor het vernieuwen van de dakbedekking kunnen kiezen. Laat een bitumen dakbedekking bijvoorbeeld vervangen voor een groen dak. Daken repareren brengt vaak hoge kosten met zich mee, waardoor het vervangen van een versleten dakbedekking het overwegen waard is. Wist je dat je voor een groen dak een subsidie kunt krijgen? Informeer eens bij de gemeente waarin je woont, welke subsidies aangeboden worden voor een verbouwing van je woning.   

 

Verduurzamende verbouwing in huis uitvoeren 

Door voor een groen dak te kiezen zal een groter deel van de warmte in je woning blijven hangen. Warmte stroomt immers minder makkelijk via het dak naar buiten. Niet alleen het vervangen van een dak kan interessant zijn. Overweeg ook eens het vervangen van enkel glas voor dubbel glas. Dubbel glas wordt tegenwoordig vaak voorzien van een speciaal soort gas tussen beide ruiten. Dit gas maakt dat een groter deel van de naar buiten stromende warmte wordt teruggekaatst. Ook het plaatsen van zonnepanelen kan een optie zijn. Een gemeente kan je meer vertellen over subsidies die hiervoor kunnen worden aangevraagd. 

 

Laat je adviseren door een onafhankelijk adviseur 

Op internet vind je verschillende websites met veel informatie over de subsidies die aan te vragen zijn bij een verbouwing. Naast de mogelijkheid om dit zelf uit te zoeken, zou je ook voor de hulp van een onafhankelijk adviseur kunnen kiezen. Er zijn verschillende adviesbureaus die op basis van je wensen zoeken naar de subsidies die hierop aansluiten. Zo hoeft een verbouwing niet veel te kosten. Welke subsidies gebruik jij bij je verbouwing?