De voordelen van een goed onderhouden huis

Het onderhoud aan een woning kost vaak veel tijd. Denk aan de houten kozijnen die eens per drie tot vier jaar geschilderd moeten worden, de dakbedekking die regelmatig moet worden nagekeken, enzovoorts. Toch levert het je grote voordelen op, wanneer je dit onderhoud op periodieke basis uitvoert. Het schilderen van houten kozijnen zorgt er onder meer voor, dat houtrot voorkomen wordt. Heb je onverhoopt toch te maken met houtrot? In dat geval kost het een relatief grote investering om de kozijnen te vervangen. Het is in zo’n geval slim om voor kunststof te kiezen. Dit materiaal gaat veel langer mee, vergt weinig onderhoud en zorgt voor een verbetering van de isolatie in huis. 

 

Onderhoud aan het dak uit laten voeren 

Eerder beschreven we al dat ook het dak moet worden onderhouden. Net als bij houten kozijnen, kun je ook bij het dak te maken krijgen met houtrot. De dakbedekking leunt vaak op een houten constructie. Bij schade aan de dakbedekking sijpelt het hemelwater richting deze dakconstructie. Reden genoeg om de dakbedekking jaarlijks of eens per twee jaar na te laten kijken. Is je dakbedekking ernstig versleten? In dat geval kan het de overweging waard zijn, om over te stappen op een groen dak. Voor het aanbrengen van een groen dak kun je mogelijk een subsidie aanvragen bij je gemeente. Zo hoeft de investering in een nieuwe dakbedekking helemaal niet zo groot te zijn. 

 

Onderhoud aan de cv-ketel in je woning 

Waar een dakdekker helpt bij het onderhoud aan je dakbedekking, kan een loodgieter de cv-ketel onderhouden. Het onderhoud aan de cv-ketel is slechts een voorbeeld van de loodgieterswerkzaamheden die een loodgietersbedrijf voor je uit kan voeren. Denk ook aan het controleren van de leidingen, het nalopen van sanitaire voorzieningen en het preventief doorspuiten van een afvoer. Het doorspuiten van de afvoer is noodzakelijk om verstoppingen tegen te gaan.