Problemen met het dak? Dit kan de oorzaak zijn!

Heb je te maken met problemen aan het dak? Mogelijk is de dakbedekking beschadigd tijdens een storm. Bij een storm kunnen er takken en kleine steentjes tegen het dak slaan, met scheurtjes en gaatjes tot gevolg. Via deze beschadigingen kan er hemelwater bij je woning naar binnen sijpelen. Iets wat grote schade kan veroorzaken! Het vocht trekt mogelijk in de houten constructie van het dak. In het ergste geval ontstaat hierbij houtrot, wat de dakconstructie verzwakt. Het is niet altijd even gemakkelijk om een verzwakte dakconstructie te herstellen. Reden genoeg om schade aan het dak in een vroeg stadium aan te pakken. 

 

Herstelwerkzaamheden aan het dak uitvoeren 

Een lekkage oplossen begint bij het lokaliseren van de bron. Eerder beschreven we al dat schade aan de dakbedekking hier een voorbeeld van kan zijn. Er kan echter ook sprake zijn van een verstopte hemelwaterafvoer. In dit geval stroomt het water bij de muur naar beneden. Als de muur niet geïmpregneerd is, zal onderweg een deel van het vocht in de muur trekken. In het bijzonder wanneer deze poreus is. Na verloop van tijd resulteert het vocht voor lichtgele plekken op de binnenmuur. Andere oorzaken zijn schade aan de schoorsteen op het dak, slijtage bij de zinken delen aan de randen van het dak, een kapotte dakpan, enzovoorts. 

 

Subsidie voor een moderne dakbedekking 

Bij schade aan de dakbedekking kan het interessant zijn om deze te vervangen. Kies bijvoorbeeld voor een modern groen dak! Voor het plaatsen van een groen dak kun je mogelijk een subsidie krijgen. Op de website van je gemeente vind je hier vaak meer informatie over. Een groen dak is niet alleen modern, het heeft ook een positieve invloed op de isolatiewaarde van je woning. Zo blijft een groter deel van de warmte in huis en neemt je energieverbruik af!