De kweektafel beschermt jouw planten

Wil je jouw jonge planten beschermen, dan is het van belang om een kweektafel aan te schaffen. Deze tafel zorgt er namelijk voor dat de weersomstandigheden geen invloed meer hebben op de plantjes en deze naar behoren gaan groeien. Deze tafels zijn bij veel winkels en webshops aan te schaffen. Maar wat zijn deze kweektafels precies en hoe zorg je ervoor dat je de juiste keuze maakt? Na het lezen van onderstaande informatie weet je precies waar je op moet gaan letten en kun je ervoor zorgen dat al jouw planten goed gaan groeien.

 

Geen beschadiging dankzij een kweektafel

Een kweektafel is een tafel die jouw planten beschermd tegen wind en regen. Vaak kan dit jonge planten beschadigen, waardoor je niet de gewenste grootte krijgt of er zelfs helemaal geen groei meer plaatsvindt. Niet alleen zorgt het voor een betere groei, maar het kan ook het kweekseizoen verlengen. Vanaf het begin van de lente kun je beginnen met zaaien, terwijl de planten in de herfst weer beschermd zijn. Je maakt daarom als het ware een miniatuurkas en hebt altijd de mooiste bloemen en de lekkerste groenten in jouw tuin staan, zonder dat hier veel extra’s voor gedaan hoeft te worden.

 

Weersinvloeden en temperaturen geven geen schade

Wanneer je een kweektafel hebt, hoef je deze niet alleen als bescherming tegen weersinvloeden te hebben. Je kunt namelijk ook planten harden die bij andere temperaturen gekweekt zijn. Hierdoor kunnen ze wennen aan nieuwe temperaturen. Ook kan het helpen om te wennen aan de zon. Bladeren die binnen ontwikkeld zijn, hebben de zonnestralen immers nog niet meegemaakt en kunnen sneller verbranden wanneer je geen bescherming eromheen hebt zitten. Deze kweektafels kunnen de verbranding tegengaan en maakt het voor jou ook iets makkelijker om de goede verzorging toe te gaan passen.

 

De samenstelling van de kweektafel

Hiervoor bestaat een kweektafel uit een aflopende bak zonder bodem. Deze zet je over de planten heen, waardoor je de planten ook in jouw eigen tuin kunt plaatsen. Of in een moestuinbak als je een moestuin wilt maken met een balkon of terras. De zijkanten zorgen door het gebruik van materialen voor een isolerend effect. Ze zijn doorzichtig, waardoor er ook voldoende licht doorgelaten wordt en door het aflopen van de bak zal het licht ook op de juiste manier opgevangen worden. Het veiligheidsglas biedt daarbij de bescherming tegen de wind. Hierdoor zullen de kweektafels altijd hun werk blijven doen.

 

Het formaat van de bak bepalen

Het enige wat jij nog hoeft te doen als je een kweektafel in het bezit hebt, is het rolsysteem te gebruiken, zodat je extra lucht binnen kunt laten. Ook moet je ervoor zorgen dat je het juiste formaat hebt. De formaten pas je aan de hoogte van jouw planten aan, maar ook aan de bak waar je hem eventueel op gaat plaatsen. Zo kun je ervoor zorgen dat je de beste bescherming hebt voor jouw planten en kunt gaan genieten van de groenten, fruit en bloemen die jij hebt gekweekt. Een partij als Vertisign kan je hierover adviseren.