5 verfrissende tips voor een koel huis

Bruin worden op het strand en drankjes drinken op het terras zijn dingen die fanatiek gedaan worden wanneer de temperaturen stijgen in Nederland. Hoewel iedereen verlangt naar zulke dagen brengen hoge temperaturen ook nadelen met zich mee zoals benauwdheid in huis. Hoe kunt u deze benauwdheid beperken? Dat gaan wij u vertellen.

Zonwering

Zonwering is belangrijk omdat u door de juiste zonwering een optimaal leefklimaat kunt creƫren. Buitenzonwering zorgt er bijvoorbeeld voor dat zonlicht buiten gehouden wordt en warmte niet binnenkomt. Screens en markiezen zijn voorbeelden van buitenzonwering die zorgen voor dit resultaat. Ook rolluiken zijn een goede oplossing tegen de warmte omdat ze helemaal dicht kunnen en daarnaast ook nog eens zorgen voor isolatie. Binnenzonwering zoals rolgordijnen en jaloezieƫn houden het licht wel tegen maar helaas niet alle warmte buiten.

Glasfolie

Glasfolie aanbrengen zorgt ervoor dat licht gedeeltelijk wordt tegengehouden. Dit zorgt voor een koeler huis

Airconditioning

Met een airco kunt u de temperatuur en luchtvochtigheid in huis regelen. De benauwdheid in huis zal minder worden wanneer u met de luchtvochtigheid aan de gang gaat. Een airco is voornamelijk nuttig wanneer de temperaturen hoog oplopen en u de warmte vrijwel niet meer op andere manieren uit huis krijgt.

Ventilator

Een ventilator zorgt voor frisse lucht in benauwde ruimtes omdat lucht in beweging wordt gebracht. Aan de achterkant van de ventilator wordt lucht aangezogen en er vervolgens aan de voorkant uitgeblazen. Het enige nadeel van een ventilator is dat de lucht niet verkoeld. Wilt u een optimaal effect? Plaats de ventilator dan voor een open raam. Op die manier wordt de koude buitenlucht namelijk uw kamer ingeblazen.

Tactisch doorluchten

Waar veel mensen de fout mee ingaan is dat zij de ramen de hele dag open laten staan. Wanneer de zon op uw ramen schijnt en u de ramen open hebt staan zal de warmte juist binnenkomen. Het is daarom aan te raden om uw ramen en gordijnen overdag dicht te houden zodat u de warmte niet binnen laat. Wanneer de zon niet meer schijnt kunt u al uw ramen tegen elkaar open zetten zodat het lekker door kan tochten.

Schakel elektrisch apparatuur uit

Elektrisch apparatuur geeft redelijk veel warmte af waardoor het aan te raden is om deze toestellen zoveel mogelijk uit te schakelen. Een goede tip is om met het mooie weer buiten te gaan koken zodat u geen onnodige warmte binnenhaalt door bijvoorbeeld het fornuis.

Als u bovenstaande tips volgt kunt u uw huis zelfs met oplopende temperaturen lekker koel houden.