De gietvloer: milieuvriendelijk of niet?

Veel mensen maken zich zorgen over het klimaat en het milieu en daarom willen ze graag ecologisch wonen. Ze besteden veel aandacht om uit te zoeken hoe dit kan en hoe ze dus uiteindelijk hun ecologische voetafdruk kunnen verkleinen. Een vraag die veel mensen stellen is of een gietvloer wel milieuvriendelijk is. We nemen deze vraag even met je door in de tekst. Lees snel verder om er achter te komen hoe het in elkaar zit. Bij https://www.epoxywinkel.nl/ weten ze je altijd met kennis en kunde bij te staan. Zo weet je zeker dat je goede resultaten behaalt qua design en je ook volgens je ecologische principes kunt wonen.

Een nieuwe manier van denken 

Steeds meer mensen nemen een nieuwe manier van denken aan. Dit komt door de aandacht die er geweest is voor het klimaat en het milieu. Ze willen graag hun ecologische voetafdruk verkleinen door keuzes te maken die in lijn zijn met hun groene principes. De vraag is dan of een gietvloer milieuvriendelijk is of niet wanneer je deze overweegt te laten plaatsen in je nieuwe woning. Ook is het mogelijk om deze zelf te plaatsen met de juiste middelen. 

Het korte antwoord op de vraag is dat de verontreiniging door een gietvloer, die immers van kunststof gemaakt is, verwaarloosbaar klein is. Er zijn onderzoeken geweest waaruit blijkt dat het met die vervuiling behoorlijk meevalt. Daarbij is het zo dat een gietvloer hergebruikt kan worden als deze aan het einde van zijn Latijn is. Een gietvloer gaat heel lang mee. 

Gietvloer en groen wonen 

Het is gemakkelijk om met een gietvloer in huis groene te wonen. De vloer gaat namelijk heel goed samen met een vloerverwarming die veel efficiënter het huis verwarmt. Je kunt dus zeker zo’n 2 graden minder stoken om een zelfde temperatuur te krijgen in vergelijking met ouderwetse verwarmingssystemen. Dat is natuurlijk een bijzonder goede ontwikkeling waar de groene mens zich zeker graag aan verbindt. Het is mogelijk om zelf een gietvloer te maken, maar ook een bedrijf dat te laten doen. Beide opties zijn goed te doen en komen met verschillende voordelen en nadelen. Het laten doen zorgt altijd voor professionele resultaten, maar kost meer dan wanneer je het zelf doet. Omgekeerd, wanneer je weinig ervaring hebt, dan zijn de resultaten snel wat minder dan wanneer een expert het voor je doet. Even een afweging maken wat jij graag wilt.