Groene technologie

Waarom een organisch of ecologisch matras?

Een organisch of ecologisch matras kopen is de laatste jaren steeds populairder geworden. Dit geldt vooral voor de organische babymatrassen. Waarom je voor een organisch matras moet kiezen, wordt door meer bepaald dan alleen lekkerder slapen.             

Waarom kiest men voor een organisch of ecologisch matras?

Eén van de belangrijkste redenen dat mensen voor een organisch of ecologisch matras kiezen, is dat deze compleet vrij is van chemische stoffen. Daarom is het een gezondere en veiligere keuze. Een voorbeeld daarvan is dus een babymatras dat organisch of ecologisch is. Eén van de voordelen van een organisch matras is, dat door in het bezit te zijn van zo’m matras je minder snel ziektes of allergieën oploopt die ontstaan door contact met chemische stoffen.

Andere soorten matrassen

Er zijn ook nog andere soorten matrassen waaruit je kunt kiezen, denk aan:

Latex matrassen: mensen denken bij latex vaak aan een duurzaam en natuurlijk product, maar dit is niet altijd zo. Bij het produceren van latex wordt er namelijk gebruik gemaakt van bijzonder hoge tempraturen, dit zorg voor een bepaalde belasting van het milieu. Vaak wordt er bij de productie gebruik gemaakt van synthetische stoffen. Ook gaat een latexmatras in vergelijking met een organisch matras niet zo lang mee. Een latex matras gaat ongeveer 7 jaar mee en een organisch matras ongeveer 10 jaar.

Koudschuim matrassen: Voor het maken van koudschuim matrassen wordt er gebruik gemaakt van polyurethaan. Dit koudschuim is medisch gekwalificeerd het is 100% vrij van giftige stoffen, maar niet al het koudschuim wordt zonder chemicaliën geproduceerd. Hierdoor kunnen er na een tijd toch giftig stoffen vrij komen

Pocketvering matrassen: Bij de traditionele pocketvering matrassen spreken we niet over ecologische matrassen of iets dergelijks, dit komt omdat hier bijna altijd ijzer of metaal in verwerkt is. Bij de nieuwste ontwikkelingen van de pocketvering matrassen wordt er ook gebruik gemaakt van: kunststof of koudschuim cilinders en ballen in plaats van metalen veren.