Voordelen van de epoxyvloer voor je garage

Bij het bouwen of opknappen van je garage zijn er veel verschillende soorten vloeren waaruit je kunt kiezen. Echter, de voordelen van de epoxyvloer zijn uniek. Garagevloercoating is meestal zwak, krast gemakkelijk en is voortdurend bevlekt, omdat deze te maken heeft met banden, gereedschap en andere robuuste zaken. Lees in deze blog over de voordelen van een een epoxyvloer voor je garage! 

Duurzaam

Garagevloeren vangen veel klappen tijdens het dagelijks gebruik, en vanwege dat, moet je ervoor zorgen dat de garagevloer opgewassen is tegen wat er wordt gegooid. Epoxyvloeren zijn zeer duurzaam en zullen je garage beschermen tegen de constante slijtage. Als je je garage wilt gebruiken als een werkplaats, dan is de epoxyvloer des te meer nodig omdat deze niet makkelijk krast. Vloerisolatie werkt goed in samenwerking met een epoxyvloer. Lees er meer over bij lubbenisolatie.nl. Daarbij zijn isolatie en vloertype beiden op hun beurt uitstekend te combineren met een vloerverwarming, die zeer rendabel verwarmt. Dat is lekker ecologisch verantwoord!

Vochtbestendig

Epoxy is een betonsealer waardoor het vocht tegenhoudt. Veel beter dan andere garagevloercoatings. Het houden van water uit de garagevloer is de sleutel tot het behouden van een hoge kwaliteit. Een ander voordeel van het hebben van een epoxyvloer in je garage is dat deze een beschadigde vloer gemakkelijk kan repareren. Epoxyvloeren hebben de kwaliteit om eventuele scheuren, vlekken of schade die er is, op te lossen.

Waarde 

Epoxycoating is een betaalbare optie die alle bases dekt. Omdat het kan worden gebruikt om een gebroken garagevloer te repareren, hoef je niet je hele garage opnieuw te vloeren, hetgeen een enorme kostenpost zou kunnen zijn. En omdat het een coating is, is de installatie relatief eenvoudig en gemakkelijk. Je hoeft alleen maar genoeg tijd te nemen voor het drogen en je bent klaar. Al met al zal een epoxyvloer wonderen doen voor je garage en ervoor zorgen dat het een mooie aanblik houdt voor de komende jaren.