Snel je huis verkopen?

Snel je huis verkopen?

In deze tijd is dat niet meel moeilijk. Huizen van 2 a 3 ton gaan als warme broodjes over de toonbank. De huizenmarkt draait goed en droogt zelfs een beetje op. De vraag is groter dan het aanbod. De kans is dus groot dat je snel reacties krijgt, ook bij de wat grotere huizen. Maar hoe zorg je ervoor dat je de hoogste vraagprijs hebt en dat je hem snel verkoopt. In deze blog vertellen we je daar meer over!

 

  1. Makelaar

Kies voor een makelaar. Een makelaar klinkt duur, maar is geen overbodige luxe. Deze man of vrouw heeft al meerdere huis bezichtigen gedaan dit jaar. Hij kijkt met een objectieve blik naar het huis en kan de toekomstige kopers goed adviseren.

 

In deze tijd fungeert de makelaar ook als aankoopmakelaar. Huizenzoekers melden zich aan bij de makelaar. De makelaar gaat op zoek naar een geschikt huis. Mensen die bij een aankoopmakelaar zijn aangesloten krijgen dus je huis eerder te zien dan de rest.

 

  1. Funda

Wat doe je als je op zoek bent naar nieuwe schoenen? 99% van de mensen kijkt eerst online. In de huizenmarkt gaat dat ook zo. Zorg ervoor dat je hoog in Funda komt te staan. Hoe doe je dat? Alle vakjes invullen. Als je niet alles invult wordt je huis lager geïndexeerd. Vergelijk het met Google, wie bovenaan staat krijgt de meeste aandacht. Op Funda is dit ook zo.

 

Enkele tips voor en goede advertentie:

  • Laat een professionele fotograaf komen voor de foto’s
  • Alles invullen!
  • Zorg ervoor dat de teksten scanbaar zijn. Je hebt snelle lezers (de scanners) en uitgebreide lezers. Zorg voor duidelijke alinea’s en opsommingen.

 

  1. Verkooptraject

Mensen beginnen dus op Funda met het zoeken. Als zij iets gevonden hebben nemen ze contact op met de makelaar. Voor de bezichtiging rijden mensen vaak al langs het huis. Zorg dat de buitenkant er goed uit ziet. Maak de kozijnen schoon, maai het gras en haal het omkruit weg. Zorg dat de tuin van de buurman ook verzorgd is. Desnoods haal je het omkruit zelf weg. Mensen willen graag naast een ‘nette’ buurman wonen.

 

  1. Bezichtigen

In veel gevallen heb je één bezichtigen per keer. Maar waarom doe je er niet drie per keer? Je kunt dan meer tijd vrijmaken voor de bezichtiging, je hoeft maar een keer schoon te maken en bloemen te kopen, de makelaar hoeft maar één keer langs te komen, ect. Daarnaast zien eventuele kopers gelijk dat er meer kapers op de kust zijn. Ook heeft de makelaar meer tijd voor vragen. Marketing technisch is dit beter voor de verkoop!

 

Hopelijk verkoop je je huis sneller met deze tips!

 

P.S. maak je voordeur schoon of schilder hem even. De voordeur is de eerste indruk!