Smart-grid systemen

Smart-grid systemen maken steeds meer hun opkomst. Met een smart-grid systeem valt er een slimmer, betrouwbaarder en efficiënter netwerk te realiseren. Zo kan een smart grid systeem er voor zorgen dat we bijvoorbeeld zelf de keuze maken over hoe wij onze energie gebruiken. In dit artikelen zullen wij enkele voordelen bespreken van zo’n smart-grid systeem.

 

Betrouwbaarder vermogen

Een smart grid systeem kan snel identificeren wat er kapot is of kleine serviceproblemen oplossen zonder dat er iemand moet langskomen om dat op te lossen.

 

Hernieuwbare energie opwekken

Veel mensen in de wereld vertrouwen al op zonne-energie, want zonne-energie kan in verloop van de tijd je energiekosten verlagen. Natuurlijk creëert het ook schone energie, zonder broeikasgassen. Een smart-grid is een goede toevoeging op jouw zonnepanelen. Zo kan een smart-grid de energie opslaan en veranderen, zodat je precies kan aangegeven waar je de energie aan wil besteden

 

Slimme apparaten en huizen

Op een gegeven moment kunnen we bepaalde systemen met elkaar laten integreren. De smart-grid zorgt voor de eerste stappen om een intelligent netwerk in huis te bouwen. Dit biedt de mogelijkheid om het energieverbruik van je huis te automatiseren.

Verminderen van ecologische voetafdruk

Een smart-grid is er op gericht om het verbruik van fossiele brandstoffen te verminderen. Zoals eerder gezegd kan er goed worden omgegaan met ‘schoon’ opgewekte energie

Elektrische voertuigen

Elektrische voertuigen worden over ter wereld steeds meer verkocht. Hier moet op worden ingespeeld, door een slimmer netwerk om het toegenomen gebruik te ondersteunen. Zo wordt er slimme laadtechnologie voor laadpalen gebruikt om te helpen bij de ontwikkeling hiervan.