Maak je woning meer en meer ecologisch

Deze blog is geschreven voor huiseigenaren en mensen die zich met pallets bezighouden en hier allerlei dingen van maken. Lees snel verder in deze tekst, want ze willen je graag inspireren met een aantal voorbeelden. Twee vragen staan er centraal: hoe kun jij je huis ecologischer maken en hoe kun je gemakkelijker met pallets aan de slag wanneer je er (al dan niet) professioneel mee bezig bent. 

Ecologische tips voor je woning 

Op onze site besteden we natuurlijk altijd aandacht aan verschillende tips om je woning ecologischer en beter te maken. Vandaag willen we je graag een aantal tips meegeven hoe je energie kunt besparen. Zorg ervoor dat je goede isolatie in de muren hebt en ook dat je gaat voor dubbelglas. Je kunt een isolatiebedrijf laten komen als het energielabel van je woning verbeterd kan worden. 

Kies voor ecologische meubels 

Wanneer je graag nieuwe meubels in je woning wilt, dan is het slim om te gaan voor ecologisch verantwoorde meubels. Denk bijvoorbeeld aan meubels gemaakt van pallets. Wanneer pallets niet meer goed zijn voor de logistieke processen waarin ze altijd gebruikt zijn, dan worden ze vaak verkocht aan bedrijven en particulieren die er vervolgens allerlei andere zaken mee kunnen maken. Één van de dingen die van tweedehands pallets gemaakt worden zijn meubels. Deze passen heel mooi in de industriële stijl: een woonstijl die tegenwoordig populair is. We hebben het hier ook wel over het proces van upcycling. Dat wil zeggen dat een object in een nieuwe context nieuwe waarde krijgt. Het wordt dus niet weggegooid of versnipperd, maar er wordt iets nieuws mee gedaan. Dit bespaart energie en zo CO2-uitstoot.

Aan de slag met pallets 

Wanneer je werkt met pallets, dan is het erg slim om te zorgen dat dit op een vlotte manier kan. Ze zijn niet loodzwaar, maar wanneer je meerdere pallets in één keer wilt vervoeren is het natuurlijk wel erg fijn om dit op een slimme manier te doen. Gelukkig kan dat. Hoe? 

Een palletwagen maakt het makkelijk om een flinke stapel pallets van A naar B te vervoeren. Meestal gebeurt dat in dezelfde ruimte. Zo’n wagen is geschikt voor professionals die met pallets werken, maar ook bijvoorbeeld enthousiastelingen die een werkplaatsje hebben en met de pallets meubels maken. Er zijn palletwagens die met een handpomp werken en andere -wagens werken elektrisch.

We hopen dat je onze tips handig vindt. Lees ook de andere teksten op onze site, omdat we je daar ook graag mee willen informeren en inspireren.