Inloopkast

Als je iets zoekt in de trend van modern, vernieuwend, praktisch en ruimtebesparend dan is een inloopkast vast en zeker wat je zoekt voor het interieur. Het voordeel van inloopkasten is dat ze helemaal op maat worden gemaakt. Er zijn niet echt standaard modellen omdat ze in een muur worden gemaakt om zoals eerder gezegd ruimte te besparen. Het voordeel hiervan is dat alle ruimtes in ene kamer optimaal benut worden. Nog een bijkomend voordeel is dat je de inloopkast volledig kunt personaliseren aan je noden en wensen.

Wat is een inloopkast?

In principe zijn inloopkasten, wandkasten die volledig worden ingebouwd. Een inloopkast is dus een kast die volledig omsloten wordt door een muur en een plafond. Eigenlijk was het een uitvinding zodat verloren ruimtes nu met een inloopkast benut wordt. Omdat de kast helemaal op maat wordt gemaakt, kan je bijvoorbeeld de breedte, kleuren, decoratie zelf helemaal samenstellen. Het is dankzij een inloopkast dat de volledige opbergzorgen nu voorgoed verleden tijd zijn.

Open of gesloten inloopkasten

Bij een inloopkast heb je twee keuzes: namelijk tussen een open of een gesloten kast. Als je kiest voor een open inloopkast is het belangrijk dat je alles ordelijk kunt leggen en dat alles er steeds proper bijligt. Houd er rekening mee dat stof sneller aan de kledij kan komen en dan eventuele stoffen sneller kunnen verkleuren als er teveel zonlicht aankomt. Kies je voor een gesloten inloopkast dan heb je keuzen tussen ontzettend veel soorten verschillende deuren.

Inloopkast met een schuifdeur

Schuifdeuren zijn tegenwoordig erg populair bij kasten omdat ze naast functioneel heel erg ruimtebesparend werken. Met een schuifdeur verlies je geen onnodige ruimte. Ook kan je een schuifdeur al eens laten openstaan zonder dat het iemand stoort. Voor een schuifdeur is het mogelijk om deze af te werken met glas. Dankzij deze afwerking krijg je een groter kamergevoel als je in de spiegel kijkt. Natuurlijk is er ook een klein nadeel en dat is dat je de schuifdeuren nooit tegelijkertijd kunt openzetten.

Verschillende materialen inloopkast

De look van een inloopkast wordt tenslotte bepaald door het soort materiaal. Er zijn materialen die degelijk een effect hebben op het onderhoud en levensduur. De populairste materialen die tegenwoordig gebruikt worden om inloopkasten te vervaardigen zijn: MDF, massief hout, kunststof en metaal. Let erop dat er een prijsverschil kan opduiken tussen inloopkasten van massief hout dan als van MDF.

Alles is mogelijk

Een inloopkast is erg populair in de slaapkamer. Het is zelfs zo populair dat hij niet meer weg te denken is. Daarom is het mogelijk op bijvoorbeeld te kiezen voor verschillende combinaties. Hang je graag al de kleding op hangertjes of verkies je ervoor om een inloopkast te laten vervaardigen met allemaal verschillende schappen? Een laatste tip die we je willen meegeven is om de inloopkast dezelfde kleur te geven als de muur. Da zorg je er namelijk voor dat je een groter ruimtelijk effect creƫert.