Hoeveel stroom verbruikt een jacuzzi?

Wanneer je overweegt om een jacuzzi in de tuin te plaatsen, is één van de vragen die je jezelf ongetwijfeld zal stellen: hoeveel stroom verbruikt een jacuzzi nu eigenlijk? Je wil natuurlijk goed voorbereid zijn en niet onverwacht een torenhoge energierekening toegestuurd krijgen. Het antwoord op die vraag hangt af van een aantal verschillende factoren. Wij geven je alvast een beter inzicht.

Kosten van het verwarmen

Het verwarmen van een jacuzzi is de grootste energieverbruiker. Heel wat extra toebehoren, zoals jets ed., verbruiken nauwelijks energie. De kosten van het verwarmen hangen echter af van heel wat verschillende factoren. In eerste instantie dien je jezelf natuurlijk af te vragen hoe vaak je de jacuzzi wenst te gaan gebruiken. Hoe meer deze gebruikt wordt, hoe hoger de verwarmingskosten natuurlijk. Daarnaast zijn er een aantal factoren die het verbruik beïnvloeden dat je zelf in de hand hebt. Plaats je je jacuzzi dichter bij je woning of zorg je voor een overkapping, dan zal je het verbruik zien dalen. Maar ook het aankopen van de jacuzzi zelf is een belangrijke factor. Hierbij geldt vaak dat een goedkoper exemplaar helaas ook hoger in verbruik is. Dit heeft alles te maken met de verwarming. Een duurder exemplaar heeft meestal een verwarming van 3 KW, terwijl een goedkoper exemplaar vaker een 2 KW verwarming bezit.

De rekensom

Wil je een exacte berekening van het verbruik, dan kan je deze eenvoudige rekensom gebruiken: aantal liter water x aantal graden x energie per graad per liter. We gaan er vanuit dat een doorsnee jacuzzi ongeveer 1250 liter water bevat. Om één liter water te verwarmen heb je gemiddeld 0,00116 kWh nodig. Gemiddeld verliest de jacuzzi dagelijks 3,8 graden. Rekening houdend met deze factoren komen we tot de volgende rekensom: 1250 x 0,00116 x 3,8 = 5,51 kWh. Indien je je tarief voor stroomverbruik weet, kan je dus een eenvoudige inschatting maken van de exacte verbruikskosten. Let hierbij wel op het feit dat dit een berekening is voor een jacuzzi in stand by. Gemiddeld kan je rekenen op een kost van ongeveer 1,5 euro per dag aan verbruik.

 

Ben je er nou zeker van dat je een jacuzzi wilt hebben? Kijk dat bij jacuzzi kopen – Elite Wellness.