Hoe realiseer ik een modern en ecologisch interieur?

Het is erg leuk om een woning in te richten op een moderne manier, maar natuurlijk doen we dit wel een beetje op een ecologische wijze. In deze blog gaan we jou vertellen hoe je dit kunt doen met moderne meubels om zo een wereldwijs interieur in te kunnen richten. Een boekenkast met deuren past daar heel mooi bij. We vertellen je hieronder waarom dat is!

Richt een modern interieur in met stijl

Het is niet moeilijk om een interieur in te richten op een stijlvolle manier. Er zijn een aantal meubels die zeker de moeite waard zijn om in je interieur te zetten. We raden je aan om te gaan voor meubels gemaakt van hout. Op deze manier weet je dat je een interieur gaat maken dat gebaseerd is op ecologische materialen. Hout heeft namelijk vaak een keurmerk. Daarbij wil je gewoon liever zo weinig mogelijk plastic in huis. Vaak is dat laatste ook nog wel in een meer te recycleren vorm verkrijgbaar, maar hout is beter. 

Wereldwijs interieur

Om je interieur wereldwijs te maken, is het mogelijk om te gaan voor een schitterende boekenkast waarin je alle foto´s en souvenirs kunt uitstallen die je uit de verschillende landen meegenomen hebt. Zo is het mogelijk om te laten zien waar je allemaal geweest bent. Dat is niet alleen leuk voor jezelf, maar gasten vinden dit ook altijd erg leuk. Dat is dus wat wereldwijs betekent, dat je wat van de wereld gezien hebt en weet wat er speelt. Een boekenkast met deuren, of eentje die open is, biedt je de mogelijkheid om allemaal mooie dingen te etaleren. We raden je aan om te gaan voor een Engelse of Scandinavische stijl. De eerste is redelijk donker (kan ook landelijke licht zijn) met veel leer, de tweede is lichter en laat veel natuurlijke materialen zien.