Hoe maak je een duurzame en milieuvriendelijke tuin?

Er zijn verschillende manieren hoe je niet alleen je huis, maar ook je tuin duurzaam kunt inrichten. Je denkt er misschien niet al te veel over na, maar realiseer je goed dat ook je tuinhuis goed geïsoleerd moet zijn als je hier verwarmingselementen als een heater in hebt staan. Of wat dacht je van het nemen van kunstgras om zo minder water te hoeven gebruiken bij het sproeien? Ook dat is een duurzame ontwikkeling die bijdraagt aan een gezonder en beter milieu. Wil je weten wat je allemaal kunt doen om een zo klimaatneutraal mogelijke tuin te kunnen hebben? Lees dan snel verder.

Neem kunstgras

Zoals we net als aangegeven hebben, is een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat je je tuin duurzaam maakt, kiezen voor kunstgras. Dit is namelijk niet alleen beter voor het milieu, het is ook goed voor de portemonnee. Door namelijk kunstgras te nemen, hoef je minder water te verbruiken voor zaken zoals het sproeien. Als je ook nog eens een gemotoriseerde grasmaaier hebt, kun je die ook maar mooi weg doen. Kunstgras hoef je immers nooit te maaien!

Zoals bij meerdere zaken aangaande duurzaamheid, is ook kunstgras niet goedkoop. Desalniettemin is het een mooie manier om een steentje bij te dragen aan de wereld en je eigen ontspanning!

Gebruik bepaalde soorten hout

Niet elk hout is even klimaatneutraal. Sommige soorten hout komen van bomen die bedreigd worden. Denk bijvoorbeeld aan tropische houtsoorten. Gelukkig zijn er steeds meer technieken om ook andere houtsoorten de kwaliteiten van tropisch hout te geven, zoals langere levensduur. Er zijn verschillende aanbieders van tuinhout die gebruik maken van keurmerken voor duurzaam hout.

Recycling

Het is belangrijk dat we goed afval scheiden zodat dit op de juiste manier kan worden hergebruikt. Denk bijvoorbeeld aan GFT-afval. Zeker nu veel mensen thuis zitten en velen van ons lekker in de tuin bezig zijn, is het extra belangrijk dat je ervoor zorgt dat het afval wat je maakt door het snoeien en kappen, terecht komt in de groene container.

Zo dragen we allemaal een steentje bij aan een beter milieu en een prettigere leefomgeving.