Ecologisch verantwoorde keukenapparatuur

In onze tijd is het belangrijk om zorg voor het milieu te dragen. Dan helpt het erg dat je op een ecologische manier omgaat met keukenapparatuur. Hoe ga je dat bereiken? In deze blog gaan we je vertellen hoe dit werkt. Op ons forum vind je tal van artikelen die gaan over ecologisch verantwoord leven en wonen. Erg leuk om daar eens doorheen te bladeren als je klaar bent met het lezen van dit artikel. Veel succes met het ecologische wonen.
Hoe krijg ik ecologisch verantwoorde keukenapparatuur?
Het is heel gemakkelijk om je keukenapparatuur ecologisch verantwoord te laten presteren. In zekere zin gaat het erom dat je een apparaat kiest met een hoog energielabel. Producten die in Europa verkocht en geproduceerd worden, krijgen een energielabel mee. De verdeling is als volgt:

Energielabel A, dit product verbruikt zeer weinig energie
Energielabel B, dit product heeft een laag energieverbruik
Energielabel C, redelijk laag energieverbruik
Energielabel D, gemiddeld energieverbruik
Energielabel E, redelijk hoog energieverbruik
Energielabel F, hoog energieverbruik
Energielabel G, zeer hoog energieverbruik

Over het algemeen kun je dus zeggen dat je moet gaan voor energielabel A. Er zijn overigens ook nog extra plusjes toe te voegen aan dit laatste energielabel, zo heb je een energielabel A met een, twee, drie of vier plusjes. Hoe hoger het aantal plusjes hoe beter het energielabel, dus hoe minder energie er verbruikt wordt. Deze labels gaan overigens ook op voor huizen. Zo hebben veel nieuwbouwwoningen een energielabel A of hoger.
Hoe houd ik mijn apparaten goed?
Apparaten in de keuken of in de wasgelegenheid, gebruiken veel stroom. Denk daarbij aan vaatwassers, wasmachines en drogers. Als het gaat om apparaten waar water doorheen gaat, daar horen bijvoorbeeld ook de koffiezetapparaten bij, dan is het zo dat die veel meer stroom gebruiken als ze kalkaanslag hebben. Zorg er dus voor dat er geen kalkaanslag in die apparaten zit. Je kunt dit doen door een waterontharder aan te schaffen. Dit is een apparaat dat er voor zorgt dat kalk zich niet afzet in de machines. Erg handig, gewoon aansluiten op de hoofdleiding in de meterkast en klaar ben je. Meer weten over waterontharders? Ga dan naar ikwilvanmijnkalkaf.com.