5 bepalende factoren voor het rendement van zonnepanelen

Zonnepanelen moeten voor het optimale rendement natuurlijk wel goed worden geplaatst. Het heeft anders weinig zin om in zonnepanelen te investeren. Je kunt denken aan de plaatsing, schuinte als het soort zonnepanelen. Lees erover in dit artikel met de 5 bepalende factoren voor meer rendement.

Het is dus goed om een juiste zonnepanelen berekening te maken. Zo weet je precies hoeveel en welk soort zonnepanelen je optimaal gaan helpen. Waardoor je er echt van kunt gaan profiteren.

1. De richting van de zonnepanelen

Zomaar zonnepanelen op je dak neerhangen heeft weinig meerwaarde als er geen zon op staat gedurende de dag. Er moet nu goed worden nagedacht over de richting van panelen op je dak. Dat kun je misschien ook voorstellen. Daarom is het doen van onderzoek naar de mogelijkheden voor plaatsing belangrijk. Aan welke zijde van een woning is er gedurende elke dag het meeste zon. Daar profiteer je dus het meeste van. 

2. Het soort zonnepanelen

Er zijn veel soorten zonnepanelen die je kunt kiezen. Van goedkope varianten tot moderne en veelal wat duurdere soorten. Waarbij de duurdere varianten vaak een wat hoger rendement hebben dan de goedkopere versies. Het is dus goed om echt te overwegen wat je wilt uitgeven en welk soort zonnepaneel je op het dak wilt.

3. Hoeveel zonnepanelen je hebt

Je kunt je dak helemaal vol leggen met zonnepanelen, maar dat is lang niet altijd de beste oplossing. Soms is het beter om te kiezen voor minder zonnepanelen aan de hand van het energieverbruik dat je hebt. Voor het terugleveren van energie krijg je nagenoeg geen geld als het al lukt. 

4. Techniek voor zonnepanelen

Ook de technieken staan niet stil. Daarom is het goed bij te blijven over de mogelijkheden die er zijn en welke toepassingen mogelijk zijn. Een leverancier kan je hierin absoluut helpen en adviseren. Zodat je een echt goede keuze kunt maken. Waar je uiteindelijk de vruchten van zal plukken. 

5. De beschikbare subsidie

Voor iedere woning is er een subsidie beschikbaar. Hoe hoog de subsidie is hangt samen met de keuze die je maakt en of er vanuit de overheid nog geld te krijgen is als subsidie. Je moet dus tijdig gaan bekijken wat de mogelijkheden zijn en hoe het werkt.

Leuk om te weten is dat er veel handige toevoegingen zijn om de juiste hoek van de panelen te bepalen. Aan de hand van handige tools profiteer je dus echt optimaal.