Sloten huis

4 redenen om je sloten te vervangen

Goede beveiliging van je woning is essentieel voor een veilig gevoel in huis. De sloten op je deuren en ramen functioneren als de eerste verdedigingslinie wanneer je woning het doelwit is van opportunistische inbrekers. Het is daarom noodzakelijk om te investeren in kwalitatieve sloten, en zo inbrekers geen kans te geven. Twijfelt je of je sloten aan vervanging toe zijn? In dit blog noemen we de meest voorkomende redenen om je sloten te laten vervangen.

Inbraakpoging

Wanneer je woning doelwit is geworden van een inbraak of poging tot inbraak, is de kans groot dat je sloten niet meer voldoen aan de kwaliteit die nodig is. Bovendien is de kans groot dat je sloten beschadigd zijn waardoor het essentieel is om je sloten zo snel mogelijk te laten vervangen. Veel slotenmakers zoals slotenmaker Rotterdam, vervangen je beschadigde sloten dezelfde dag nog. Is de schade aan je woning te groot om de sloten snel te laten vervangen? In dat geval plaatsen slotenmakers vaak een tijdelijke noodafsluiting op je deur(en).

Verhuizing

Heb je net een nieuwe woning gekocht? Bedenk dan dat je nooit zeker weet of je alle sleutels van de vorige eigenaar heeft ontvangen. De kans is namelijk aanwezig dat één of meerdere sleutels zijn kwijtgeraakt of nog in het bezit zijn van onbekenden. Om weer een veilig gevoel te krijgen in je woning is het verstandig om jesloten te laten vervangen.

Verloren sleutels

Wanneer je je sleutels bent verloren, moet je er automatisch van uitgaan dat deze in de verkeerde handen terecht zijn gekomen. Het is dan ook zaak om je sloten zo snel mogelijk te laten vervangen. Niet alleen om de persoonlijke eigendommen te beschermen tegen inbrekers maar ook om het veilige gevoel in huis te herstellen.

Verouderde sloten

Net als vele andere spullen, verslechtert de kwaliteit van je sloten ook in de loop der de tijd. Wanneer deze tekenen van zwakte of achteruitgang vertonen, zoals roest of losse onderdelen, moeten deze vervangen worden voor nieuwe inbraakwerende sloten. Kies je ervoor om deze verouderde sloten te laten zitten, dan vergroot je de kans op inbraken. Inbrekers constateren verouderde sloten namelijk zeer snel en komen zonder problemen je woning binnen. 

Laat je adviseren door een gecertificeerde slotenmaker

Twijfelt je of je sloten aan vervaging toe zijn? Laat je dan adviseren door een gecertificeerde slotenmaker. Zij voorzien je van persoonlijk advies en controleren de huidige kwaliteit van je sloten. Bovendien beschikken veel slotenmakers over extra inbraakwerende sloten. Deze voldoen aan verschillende eisen die zorgen voor een optimale beveiliging van je woning.

SKG-keurmerk

Een slot dat is voorzien van SKG-keurmerk is door een onafhankelijke instantie getest op sterkte en levensduur. Een SKG-keurmerk, dat staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw, kent verschillende gradaties. Zo zijn er sloten met twee en drie sterren, die verschillen op het gebied van sterkte. Een slot met twee sterren is niet beveiligd tegen kerntrekken, een zeer populaire inbraakmethode. Een slot met drie sterren is voorzien van kerntrekbeveiliging en dus sterker.

PKVW-eisen

Wanneer een woning voldoet aan alle PKVW-eisen betekent dit dat de woning optimaal beveiligd is tegen inbrekers. Op dat moment draagt je woning het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Een belangrijk onderdeel van het voldoen aan alle beveiligingseisen, is de kwaliteit van de sloten. Wil je graag een optimale beveiliging van je woning, kies dan ook voor sloten die voldoen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen.