Vloer kiezen

4 duurzame vloeren waar jij uit kunt kiezen

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, zowel op het werk als thuis. Mensen letten steeds iets beter op het milieu en gaan duurzaam ondernemen. Een goede stap hierbij is het kiezen van een duurzame nieuwe vloer. Maar welke vloeren zijn er eigenlijk duurzaam? Hiervoor hebben wij een paar vloeren voor je op een rij gezet.

Een houten vloer

De houten vloer is de vloer waar we mee beginnen. Een erg mooie vloer en helaas ook wat duurder. En nu zullen veel mensen denken dat deze niet duurzaam is aangezien hout wordt gemaakt van bomen die hiervoor gekapt moeten worden. Toch valt dit type onder de duurzame opties, omdat een houtvloer leven lang meegaat, daarnaast is er weinig CO2-uitstoot bij dit product. Wel is het belangrijk te kijken naar een duurzame leverancier.

Een duurzame gietvloer

Gietvloeren worden steeds populairder en zijn ideaal om in verschillende ruimten te gebruiken. Het mooie van een gietvloer is dat deze overal kan worden toegepast en dat er nergens kieren of naden ontstaan. De gietvloer is maatschappelijk verantwoord, omdat bij de productie de CO2-uitstoot wordt geminimaliseerd, maar de kwaliteit gaat er niet op achteruit. In combinatie met de juiste vloercoating heb je een sterke en mooie vloer die lang meegaat.

Vloer van bamboe

Doordat bamboe enorm snel groeit, is het een van de goedkoopste natuurlijke materialen voor vloeren. Wel moet je de vloer goed onderhouden en in de olie zetten, op deze manier kan de vloer ook erg lang meegaan. Het is een sterke vloer, maar toch heeft deze vloer wel het nadeel dat deze vloer eigenlijk alleen in een naturel kleur te verkrijgen is.

Linoleum ook duurzaam

Veel mensen staan er niet bij stil, maar ook een linoneumvloer is duurzaam. Hoewel het klinkt als een zwaar chemisch product, is de vloer echter een volledig natuurlijk product. De vloer wordt namelijk gemaakt van lijnolie die wordt vermengt met kurk of houtmeel. Linoneum is slijtvast en kan erg goed tegen water.