Vloerentrends in 2021

Ben je je huidige vloer zat en ben je op zoek naar een nieuwe? Lees hier de vloerentrends van 2021, misschien vind jij wel jouw ideale vloer.

Een visgraat vloer is tijdloos

Misschien doet een visgraat vloer wel denken aan de vloer die bij je grootouders lag. Deze soort vloer bestaat namelijk al heel lang en is echt weer opnieuw ontdekt. Deze vloer heeft een chique uitstraling en past bij alle soorten interieurs. Het is even werk, maar dan heb je er wel jarenlang plezier van. Wat voor interieur je dus ook hebt, visgraat past overal bij. Je hebt ze natuurlijk in verschillende kleuren en maten, dus kijk goed wat bij jou past.

Ga jij voor een industriële look?

Industrieel interieur, je ziet het overal voorbijkomen. Het is een ontzettend grote trend. Ook hier hoort natuurlijk een mooie vloer bij. Denk dan bijvoorbeeld aan een mooie matte tegelvloer in de kleur grijs of zwart. Je kunt ook kiezen voor een houten look, die een frisse en moderne uitstraling geeft. Naast de mooie uitstaling, zijn zulke tegels niet van echt te onderscheiden. Ook zijn ze vochtbestendig, geluiddempend en warm aan de voeten.

Natuurlijke beige, grijs en donkere tinten

De laatste tijd zie je ineens weer veel natuurlijke beige tinten, grijstinten en donkere tinten naar voren komen. Dit heeft natuurlijk ook wel een beetje met die industriële look te maken. Bij een visgraat vloer past bijvoorbeeld weer heel goed die natuurlijke beige tint en bij industriële meubels zou je kunnen gaan voor een grijze pvc-look of een donkere laminaatvloer. Dit zijn op dit moment dus de kleuren trends van 2021.

Goede prijs en kwaliteit is ook belangrijk

Naast dat je natuurlijk op zoek bent naar de mooiste vloeren is het ook erg belangrijk dat je kijkt naar de kwaliteit van de vloeren. Het moet natuurlijk niet zo zijn dat je vloer binnen enkele jaren alweer versleten is. Meister Laminaat of Ambiant Laminaat zijn beide voorbeelden van goede kwaliteit vloeren die een goede prijskwaliteitsverhouding hebben.

Vergeet de plintjes niet

Naast het kiezen van de perfecte vloer, mogen de plintjes natuurlijk ook niet ontbreken. Afhankelijk van de vloer die je hebt gekozen kun je mooie plintjes uitkiezen die jouw vloer helemaal afmaken.

gray wooden surface