Ultieme duurzaamheid met groendaken

In rap tempo verliezen we veel groen in Nederland. Een interessante oplossing hiervoor is het aanleggen van een groendak. Benieuwd naar de voordelen van het hebben van een groendak? Lees dan snel verder!

Wat is een groendak?

Als je kiest voor een groendak zal je dak volledig worden bedekt met gras. Het gras kan worden afgewisseld met bloemen of andere planten, op sommige daken kunnen er zelfs bomen geplaatst worden. Mocht je rondom je huis geen ruimte hebben voor een tuin, dan is een groendak een creatieve oplossing! 

 

Een groendak heeft vele voordelen. Het groen zorgt voor een verbeterde biodiversiteit, frissere lucht en heeft bovendien een waterzuiverende werking. Daarnaast zorgt het groendak ervoor dat je woning altijd lekker koel aan zal voelen. Verder is het groendak erg praktisch omdat er vrijwel geen onderhoud nodig is. Ook wordt de levensduur van het dak verlengd want het gras beschermt je dak tegen de zon, regen en wind. 

Je eigen leefkwaliteit verbeteren met een groendak

Niet alleen is een groendak goed voor het milieu, ook voor jou heeft het vele voordelen. Meer groen in en rond het huis kan er namelijk voor zorgen dat jij je een stuk beter gaat voelen, aangezien groen effectief is in het verlagen van stress en positieve gevoelens oproept in de mens. Bovendien zal een groendak zorgen voor frissere lucht! Het nemen van een groendak kan dus je mentale en fysieke gezondheid verbeteren. 

Je huis nog duurzamer maken? 

Graag duurzaamheid binnenshuis doorzetten? Een groendak is perfect te combineren met veel glas in huis. Glas is namelijk erg duurzaam materiaal en kan voor veel verschillende functies worden ingezet. Zo is het een goed idee om je huis degelijk te isoleren met dik glas, het groendak zorgt namelijk al voor verkoeling in huis. Graag glas in ieder detail in je huis verwerken? Je kan ook een foto in glas in huis plaatsen. Door een foto in glas te laten zetten bescherm je de afbeelding tegen beschadigingen van buitenaf. Als je een mooi moment op camera hebt vastgelegd en nog lang van deze foto wil genieten, dan is het goed idee om de foto in glas te plaatsen. Door te kiezen voor een foto in glas maak je objecten duurzaam die normaal gesproken snel verloren zullen gaan. Uiteraard heeft glas nog veel meer volledige functies, al maakt een foto in glas een erg leuk detail in huis!