Tips voor het kiezen van het juiste slot

Het kiezen van de juiste sloten helpt niet alleen om criminelen af te schrikken, maar helpt ook om uw huis of bedrijf veilig te houden. Er zijn vele soorten sloten en het kiezen van de ene die geschikt is voor u is soms best lastig. Met wat geduld en zorgvuldigheid kunt u uw veiligheid snel verbeteren.

 

Bij het kiezen van het type slot uw huis of bedrijf moet u eerst de bouwvoorschriften met betrekking tot sloten dubbel controleren. Sommige landen vereisen dat een bepaald type slot op de buitendeuren wordt geïnstalleerd. Nu moet u kijken naar het type van de beschikbare sloten.

 

Veiligheidssloten komen in twee stijlen, het standaard veiligheidsslot en het verticale veiligheidsslot. Een gewone enkel cilinder veiligheidsslot heeft een sleutel aan de buitenkant en een knop aan de binnenkant. U moet ervoor zorgen dat het veiligheidsslot met een minimum van 2,5 centimeter in het frame van de deur zit. U kunt ook kiezen voor een veiligheidsslot met dubbele cilinder. Een dubbele cilinder betekent dat er voor beide zijden een sleutel nodig is.

 

Sleutelloze sloten hebben geen sleutel nodig en de combinatie kan snel worden gewijzigd als u vermoedt dat iemand de code kent. Het voordeel is natuurlijk dat u geen sleutel nodig hebt, maar combinaties kunnen snel vergeten worden en het opschrijven van de code kan hun veiligheidsvoordeel teniet doen.

 

U kunt een schuifstangslot kopen, een slot dat in het midden van de deur gemonteerd is. Deze sloten zijn bijna onmogelijk te openen. Deze sloten zullen de deur ook niet ontgrendelen, zelfs als de deurpennen zijn verwijderd, omdat ze een veiligheidsslot  aan beide zijden van het kozijn hebben.

 

De minst veilige van alle sloten is de sleutel in het knopslot. Ze zijn meestal zeer gemakkelijk met een creditcard open te breken. Ze bieden weinig bescherming en zijn gemakkelijk te openen. Ze zijn het meest geschikt voor binnendeuren.

 

U kunt kiezen voor een kettingslot. Een kettingslot mag nooit uw enige slot zijn. Ze moeten deel uitmaken van uw totale deurslot strategie. Deze kettingsloten werken het beste op deuren met een nachtslot als extra bescherming.

 

Kies een slot op basis van hoeveel bescherming u nodig hebt, evenals op basis van de bouwvoorschriften. Sloten zijn een groot afschrikmiddel, maar zijn gewoon dat een bepalende factor voor criminelen. Sommige sloten zullen moeilijker te breken zijn dan andere, maar dat is niet alleen afhankelijk van de sloten.

Bezoek onze website voor meer informatie – https://www.locksecure.nl/slotenmaker-rijswijk