Redenen om een refurbished printer aan te schaffen

Een printer kan op kantoor, maar ook thuis een erg belangrijk apparaat zijn om te hebben. Dagelijks hebben talloze mensen printers nodig voor het afdrukken van verschillende formulieren. Er zijn dan ook diverse soorten printers. De ene variant heeft meer mogelijkheden dan de ander en de één is dan ook een stuk duurder dan de ander. Refurbished printers zijn vaak een stuk goedkoper dan gloednieuwe printers. Daarnaast brengen ze ook diverse voordelen met zich mee. Hieronder vindt je enkele redenen waarom het kiezen voor een refurbished printer een erg goede optie kan zijn.

Lager in prijs

Het grootste voordeel van een refurbished variant is natuurlijk dat deze een stuk lager is in de prijs. De printer heeft ooit iets gemankeerd, maar is toen teruggestuurd naar de officiële fabriek. In de fabriek is het apparaat gerepareerd en gecontroleerd op alle nodige technische punten waardoor deze nu weer zo goed als nieuw functioneert. Bij veel mensen wekt het toch een negatieve indruk omdat de printer ooit kapot is geweest, maar dit is zeker niet nodig.

Alles doet het

Alles aan de printer functioneert naar behoren. Dit is dan ook het grote voordeel aan het feit dat de printer naar de officiële fabrikant is teruggestuurd. Zij weten uiteraard als geen ander hoe de printer gemaakt moet worden en op welke punten deze gerepareerd moet worden. Tegenover het feit dat je een stuk minder betaalt, krijg je dus zeker geen printer die het ook een stuk minder goed doet. Het apparaat functioneert zoals het hoort te functioneren.

Fabrieksgarantie

Tot slot krijg je bij een refurbished variant ook gewoon fabrieksgarantie. Uiteraard zegt dit behoorlijk wat over het feit dat de fabriek zeker weet dat de printer het gewoon doet, maar daarnaast geeft het kopers ook vaak een veel beter gevoel. Omdat sommige mensen nog twijfels hebben bij refurbished printers kan het goed zijn om te weten dat er garantie op zit. Als er dus toch wat gebeurt met de printer, dan gelden dezelfde regels als bij een nieuwe printer. Je kunt er gewoon mee terug naar de winkel en indien nodig zal de fabrikant het apparaat weer repareren.