Een ecologisch verantwoord kantoor

Een zit-sta bureau is geweldig handig. Maar waarvoor? We nemen het zeker met je door in deze publicatie. Wil je overigens nog meer interessante blogs doornemen? Dan is het een goed idee om eens verder te kijken op onze site. Veel leesplezier. 

Een goede zithouding 

Het begint allemaal met een goede zithouding. Want ook de werknemer of zelfstandige is onderdeel van de ecologie. En je kunt maar het beste zo gezond mogelijk blijven, dat is immers voor iedereen het beste. Met een zit-sta bureau wordt het heel gemakkelijk om dit voor elkaar te krijgen. Je kunt staan of zitten terwijl je aan het werk bent op je computer. En dat zorgt voor een gezonde afwisseling tussen zitten en staan. 

Mooie planten

Kijk, veel mensen houden van de natuur. Het is gezond om in de natuur te zijn. Ontspannend ook. Waarom zou je de natuur eigenlijk niet in je kantoor halen? Juist! Dat moet gewoon. En dat kan heel gemakkelijk met mooi planten. Zet bijvoorbeeld een mooie plant in een bak en daar rond omheen een aantal bureaus. Superleuk om te zien en de planten zorgen ook nog een keer voor een gezonde lucht. 

Ga voor kartonnen of stenen bekers 

In een kantoor gaat er aardig wat koffie doorheen. Maar die plastic bekertjes, dat kan echt niet meer. Daarom is het aan te raden om kartonnen of stenen bekers te nemen. Dat is ecologisch verantwoord. En natuurlijk drinkt het ook een stuk lekkerder dan uit zo’n plastic ding. Glazen om thee uit te drinken is doorgaans ook echt een goede optie. 

Bewegingsmogelijkheden 

Steeds meer werkgevers hebben ontdekt dat het mogelijk is om werknemers gezond te houden door bewegingsmogelijkheden aan te bieden in het kantoor. Dat kan in de vorm van een complete gym, maar het is ook mogelijk om krukken met daaronder een fietsmechaniek te kopen. Zo kunnen medewerkers werken terwijl ze fietsen. En dat is natuurlijk heel goed te combineren met bijvoorbeeld een zit-stabureau. Meer leuke blogs lezen? Check dan zeker even de andere teksten op onze site.